settings icon
share icon
Întrebare

De ce ne-a creat Dumnezeu pe noi oamenii?

Răspuns


Răspunsul cel mai scurt la întrebarea „De ce ne-a creat Dumnezeu?” este „pentru plăcerea Sa”. Apocalipsa 4:11 spune: „Vrednic ești, Doamne și Dumnezeul nostru, să primești slava, cinstea și puterea, căci Tu ai făcut toate lucrurile și prin voia Ta stau în ființă și au fost făcute!” Coloseni 1:16 întărește ideea: „Toate au fost făcute prin El și pentru El.” Faptul că am fost creați pentru plăcerea lui Dumnezeu nu înseamnă că omenirea a fost făcută pentru a-I oferi divertisment lui Dumnezeu sau pentru a-I oferi amuzament. Dumnezeu este o ființă creatoare și Își găsește plăcere în a crea. Dumnezeu este o ființă personală și Își găsește plăcere în a avea alte ființe cu care poate avea o relație autentică.

Fiind creați după chipul lui Dumnezeu (Geneza 1:27), oamenii au capacitatea de a-L cunoaște pe Dumnezeu și, astfel, de a-L iubi, de a I se închina, sluji și de a avea comuniune cu El. Dumnezeu nu a creat ființele omenești pentru că avea nevoie de ele. Fiind Dumnezeu, El nu are nevoie de nimic. În tot trecutul Lui veșnic, El nu a cunoscut singurătatea, așa că nu căuta un „prieten”. El ne iubește, dar acest lucru e diferit de a avea nevoie de noi. Dacă nu am fi existat niciodată, Dumnezeu ar rămâne Dumnezeu - Cel care nu Se schimbă (Maleahi 3:6). „EU SUNT CEL CE SUNT” (Exodul 3:14) nu a fost niciodată neîmplinit cu propria Sa existență infinită. Când a creat Universul, El a făcut ceva ce I-a produs plăcere și bucurie, iar pentru că Dumnezeu este perfect, ceea ce face El este perfect. „Iată că erau foarte bune” (Geneza 1:31).

De asemenea, Dumnezeu nu Și-a creat „semeni” sau ființe egale cu Sine. În mod logic, nu putea face așa ceva. Dacă Dumnezeu ar vrea să creeze o altă ființă cu o putere, inteligență și perfecțiune egală cu a Sa, atunci El ar înceta să mai fie singurul Dumnezeu adevărat prin simplul motiv că atunci ar exista doi Dumnezei - și acest lucru ar fi o imposibilitate. „Numai Domnul este Dumnezeu și nu este alt Dumnezeu afară de El” (Deuteronomul 4:35). Orice este creat de Dumnezeu este în mod necesar mai prejos decât Sine. Lucrul făcut nu poate fi mai măreț sau la fel de măreț ca Cel ce l-a făcut.

Recunoașterea suveranității și sfințeniei depline ale lui Dumnezeu ne lasă uimiți de faptul că l-a făcut pe om și „l-a încununat cu slavă și cu cinste” (Psalmul 8:5) și că binevoiește să ne numească „prieteni” (Ioan 15:14-15). De ce ne-a creat Dumnezeu? Dumnezeu ne-a creat pentru pentru bucuria Sa și ca noi, creația Lui, să avem bucuria de a-L cunoaște pe El.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce ne-a creat Dumnezeu pe noi oamenii?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries