settings icon
share icon
Întrebare

Cum poate un partener de căsnicie creștin să se raporteze la o aventură extraconjugală care are ca rezultat un copil?

Răspuns


Căsătoria este un legământ care aduce laolaltă un cuplu atât din punct de vedere spiritual, cât și fizic. Infidelitatea produce o lovitură devastatoare care sfâșie unitatea căsătoriei, având adesea ca rezultat daune ireparabile. Lucrul acesta e adevărat mai ales dacă, în urma adulterului, e conceput un copil.

Responsabilitatea unui părinte față de copilul lui nu e determinată de împrejurările în care a fost conceput. Aducerea unui copil în lume printr-un act de adulter e un lucru defavorabil pentru toate părțile implicate, dar e important să ne amintim că copilul e nevinovat și merită să aibă doi părinți în viața lui.

Dacă o soție hotărăște să rămână împreună cu soțul ei chiar și după ce acesta a avut o aventură care are ca urmare un copil, ea trebuie să fie pregătită și să ierte păcatul. Biblia ne spune că creștinii trebuie să se ierte unii pe alții, așa cum ne-a iertat Dumnezeu (Matei 6.14-15). Aceasta înseamnă să lase în urmă sentimentele de mânie și gelozie.

În mod ideal, o soție al cărei soț a dat naștere unui copil cu altcineva va putea accepta copilul ca fiu sau fiică vitregă. Ea nu trebuie să împiedice ca soțului ei să aibă o relație cu copilul lui, chiar dacă acest lucru poate fi dureros pentru ea. El are obligații financiare, spirituale și emoționale față de toți copiii lui (Efeseni 6.4).

Cu toate că adulterul e un păcat care are potențialul de a rupe familii, nu e necesar ca acesta să fie finalul căsniciei. În schimb, un cuplu trebuie să lucreze și mai din greu să-și reclădească relația pe temelia sigură a credinței și a ascultării de Isus Cristos. Numai harul și îndurarea lui Dumnezeu și credința puternică în Cristos vor face un cuplu să depășească o astfel de situație dificilă. Însă harul, îndurarea și credința sunt toate darurile lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt și sunt disponibile din partea lui Dumnezeu pentru aceia care caută într-adevăr să-L glorifice prin toate dificultățile vieții.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum poate un partener de căsnicie creștin să se raporteze la o aventură extraconjugală care are ca rezultat un copil?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries