settings icon
share icon
Întrebare

Sunt copiii întotdeauna o binecuvântare de la Dumnezeu?

Răspuns


Scriptura arată foarte clar că Dumnezeu e prezent în crearea fiecărei vieți umane. Cea mai detaliată descriere a acestui lucru e în Psalmul 139.13-18. Faptul că Dumnezeu a supravegheat în mod suveran crearea lui David l-a făcut să-I aducă laudă. David a indicat și faptul că Dumnezeu plănuise detaliile vieții lui înainte de veșnicie. În Ieremia 29.11, Dumnezeu confirmă gândurile lui David: „«Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi», zice Domnul, «gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.»” Bineînțeles, acest lucru stârnește o întrebare pertinentă. Ce se întâmplă cu cei concepuți în urma violului sau a relațiilor nelegitime? Părintele sau părinții care sunt responsabili de acel copil e posibil să nu „simtă” că copilul e o binecuvântare de la Dumnezeu, însă felul în care copilul a fost conceput nu înseamnă că Dumnezeu nu a supravegheat în mod suveran formarea lui în pântece, așa cum scrie David. Dumnezeu are un plan și un scop cu fiecare persoană concepută, indiferent de felul în care a avut loc conceperea. Dacă lucrurile nu ar fi stat astfel, Scriptura nu ar fi spus acest lucru. În Noul Testament, citim că Dumnezeu ne iubește atât de mult, încât L-a trimis pe Fiul Său să moară pentru noi (Ioan 3.16).

Această dragoste e aceeași dragoste care L-a făcut pe Mântuitorul să-i învețe pe ucenici Cuvântul lui Dumnezeu și să demonstreze dragostea lui Dumnezeu pentru noi prin moartea și învierea Lui (1 Ioan 4.7-8). Nu există limite pentru cât de mult ne iubește Dumnezeu și cât de mult vrea să ne binecuvânteze. Una dintre intențiile lui Dumnezeu în crearea omului a fost ca omul să aibă părtășie cu El. 1 Ioan 4 ne spune că odată ce recunoaștem dragostea lui Dumnezeu, ea ne face capabili să-i iubim pe semeni. Dacă vedem sau nu fiecare copil ca pe o binecuvântare din partea lui Dumnezeu depinde de măsura în care îl vedem acel copil în felul în care Dumnezeu îl vede. Când ne uităm la fiecare copil prin ochii lui Dumnezeu, nu mai rămâne îndoială că fiecare dintre ei e o binecuvântare din partea Lui. Dacă privim acel copil prin ochii păcatului, atunci ne putem îndoi de acea binecuvântare, pentru că ne concentrăm asupra creaturii, nu a Creatorului.

Dorința lui Dumnezeu e ca fiecare copil să se nască potrivit cu planul Lui pentru noi, adică prin căsătorie. Când un copil se naște în afara cadrului conjugal, acest lucru nu exclude dragostea lui Dumnezeu și purtarea Lui de grijă pentru copil. David concluzionează în Psalmul 139.17 că gândurile lui Dumnezeu pentru poporul Lui erau într-adevăr prețioase și imposibil de numărat. Aplicația cea mai practică a acestui lucru se vede în linia genealogică a lui Cristos, în Matei 1. În acea listă de nume îi recunoaștem pe cei care au falimentat într-un fel sau altul și pe cei care s-au născut din relații nelegitime și din păcat. Acest lucru nu a împiedicat împlinirea Cuvântului lui Dumnezeu sau venirea Mântuitorului.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Sunt copiii întotdeauna o binecuvântare de la Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries