settings icon
share icon
Întrebare

Suntem toți copii ai lui Dumnezeu sau doar creștinii sunt?

Răspuns


Biblia este clară în privința faptului că toți oamenii sunt creația lui Dumnezeu (Coloseni 1:16) și că Dumnezeu iubește întreaga lume (Ioan 3:16), dar doar cei născuți din nou sunt copii ai lui Dumnezeu (Ioan 1:12; 11:52; Romani 8:16; 1 Ioan 3:1-10).

În Scriptură, cei pierduți nu sunt numiți copii ai lui Dumnezeu. Efeseni 2:3 ne spune că înainte de a fi mântuiți am fost „din fire copii ai mâniei”. Romani 9:8 afirmă că „nu copiii trupești sunt copii ai lui Dumnezeu; ci copiii făgăduinței sunt socotiți ca sămânță”. În loc să ne naștem copii ai lui Dumnezeu, ne naștem în păcat, ceea ce ne separă de Dumnezeu și ne alătură lui Satan ca dușmani ai lui Dumnezeu (Iacov 4:4; 1 Ioan 3:8). Iisus a spus: „Dacă ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M-ați iubi și pe Mine, căci Eu am ieșit și vin de la Dumnezeu: n-am venit de la Mine Însumi, ci El M-a trimis.” Mai apoi, câteva versete mai jos, în Ioan 8:44, Iisus le-a spus fariseilor că ei „au de tată pe Diavolul; și vor să împlinească poftele tatălui lor”. Faptul că cei nemântuiți nu sunt copii ai lui Dumnezeu este evident și din 1 Ioan 3:10: „Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii Diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.”

Noi devenim copii ai lui Dumnezeu când suntem mântuiți, fiind adoptați în familia lui Dumnezeu prin relația cu Iisus Hristos (Galateni 4:5-6; Efeseni 1:5). Acest lucru se vede clar din versete ca cele din Romani 8:14-17: „Căci toți cei ce sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Și voi n-ați primit un duh de robie, ca să mai aveți frică; ci ați primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: «Ava! adică: Tată!» Însuși Duhul adeverește împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu. Și, dacă suntem copii, suntem și moștenitori: moștenitori ai lui Dumnezeu și împreună moștenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim și proslăviți împreună cu El.” Cei ce sunt mântuiți sunt copii „ai lui Dumnezeu, prin credința în Hristos Iisus” (Galateni 3:26) pentru că Dumnezeu „ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Iisus Hristos, după buna plăcere a voii Sale” (Efeseni 1:5).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Suntem toți copii ai lui Dumnezeu sau doar creștinii sunt?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries