settings icon
share icon
Întrebare

De ce a pus Dumnezeu copacul cunoştinţei binelui şi răului în Grădina Edenului?

Răspuns


Dumnezeu a pus pomul cunoştinţei binelui şi răului în Grădina Edenului pentru a le oferi lui Adam şi Evei posibilitatea de a alege – să I se supună sau nu. Adam şi Eva au fost liberi să facă orice vroiau, cu excepţia de a mânca din pomul cunoştinţei binelui şi răului. Geneza 2:16-17 spune: “Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit.’” Dacă Dumnezeu nu le-ar fi dat lui Adam şi Evei posibilitatea de a alege, probabil că ei ar fi trebuit să fie un fel de roboţi, făcând doar ce ar fi fost programaţi să facă. Dumnezeu i-a creat pe Adam şi Eva ca fiinţe libere, capabile să ia decizii, capabile să aleagă între bine şi rău. Pentru ca Adam şi Eva să fie cu adevărat “liberi”, ei au avut de făcut o alegere.

Nu a fost nimic rău în ceea ce priveşte pomul sau fructul pomului. Este puţin probabil ca faptul în sine de a mânca din fruct le-ar fi oferit lui Adam şi Evei mai multă cunoştinţă. Actul de nesupunere faţă de Dumnezeu le-a deschis lui Adam şi Evei ochii către rău. Păcatul neascultării faţă de Dumnezeu a adus cu el răul în întreaga lume şi în primul rând în vieţile lor. Mâncând fructul, ca un act de neascultare faţă de Dumnezeu, a fost ceea ce a dat lui Adam şi Evei cunoaşterea răului. Geneza 3:6-7 spune: “Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit, şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi; au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri din ele”.

Dumnezeu nu a vrut ca Adam şi Eva să păcătuiască. Dumnezeu ştia dinainte care vor fi rezultatele păcatului. Dumnezeu ştia că Adam şi Eva vor păcătui şi astfel vor aduce păcatul, răul, suferinţa şi moartea în lume. De ce atunci a pus Dumnezeu pomul în Grădina Edenului şi de ce i-a permis lui satan să îi ispitească pe Adam şi Eva? Dumnezeu a pus pomul cunoştinţei binelui şi răului în Grădina Edenului pentru a le da posibilitatea lui Adam şi Evei să aleagă. Dumnezeu i-a permis lui satan să îi ispitească pe Adam şi Eva pentru a-i forţa să facă alegerea lor. Adam şi Eva au ales, liberi fiind, să nu se supună lui Dumnezeu şi astfel au mâncat din fructul interzis. Rezultatul – răul, păcatul, suferinţa, boala şi moartea au atins lumea de atunci încoace. Decizia lui Adam şi Eva face ca fiecare persoană care se naşte pe pământ să se nască cu o natură păcătoasă şi cu o înclinaţie naturală către păcat. Decizia lui Adam şi Eva este ceea ce la urma urmei a făcut ca Iisus Hristos să moară pe cruce şi să verse sângele Său în locul nostru. Prin credinţa în Hristos, noi putem fi eliberaţi de consecinţele păcatului şi în final şi de păcat. Fie ca noi să rezonăm la cuvintele Apostolului Pavel din Romani 7:24-25, “O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?..Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos, Domnul nostru!”

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce a pus Dumnezeu copacul cunoştinţei binelui şi răului în Grădina Edenului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries