settings icon
share icon
Întrebare

Ce este o convocare?

Răspuns


O convocare este o adunare convocată. Convocările poruncite în Legea mozaică erau ținute în zile religioase speciale care necesitau o adunare a poporului lui Dumnezeu. Unele traduceri numesc convocările din Lege "adunări sfinte".

Câteva exemple de convocări din Biblie sunt Sabatul (Leviticul 23:2-3); Rusaliile (Leviticul 23:21); Paștele (Exodul 12:16; Leviticul 23:7); și Sărbătorile săptămânilor, a Corturilor și a Trâmbițelor (Numeri 28:26; 29:1; Leviticul 23:35-36; 23:24). Sărbătoarea Azimilor prevedea două adunări sfinte, una în prima zi și cealaltă în ziua a șaptea (Exodul 34:18). În fiecare an, în a zecea zi a lunii a șaptea era Ziua Ispășirii; lui Israel i se poruncea să postească în această zi și să se adune la Cort sau la Templu. Acest lucru se numea "adunarea sfântă" (Leviticul 23:27; Numeri 29:7, ESV).

Astăzi, cuvântul convocare folosit în contexte religioase este adesea asociat cu adunarea unui sinod, a un conciliu care se întrunește cu scopul de a decide asupra doctrinelor sau asupra aplicării doctrinelor în cadrul unei organizații. O convocare poate fi o reuniune ecleziastică importantă, o reuniune academică condusă de o universitate, o adunare a absolvenților unui colegiu, o reuniune a oficialilor guvernamentali pentru ocuparea unei cancelarii sau a unei alte funcții înalte sau pur și simplu o ceremonie de absolvire.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este o convocare?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries