Ce spune Biblia despre convertirea pe patul de moarte?


Întrebare: Ce spune Biblia despre convertirea pe patul de moarte?

Răspuns:
Cea mai binecunoscută întoarcere la Cristos din pragul morții/din ultima clipă prezentată în Biblie este cazul tâlharului crucificat alături de Isus (Luca 24.39-43). Cu câteva momente doar înainte de a muri, acest tâlhar a fost un batjocoritor necredincios al lui Cristos. (Matei 27.44) Totuși, în ultimul moment, s-a pocăit și a recunoscut că Isus este Împăratul ceresc. Domnul i-a făcut această promisiune binecuvântată: „Astăzi vei fi cu Mine în rai.”

Cu toate că povestea tâlharului de pe cruce demonstrează că convertirile din ultimul moment sunt posibile, Biblia ne avertizează să ne pocăim acum, fără să așteptăm un alt moment. Ioan Botezătorul avertiza: „Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape.” (Matei 3.2) Isus a avut același mesaj privitor la nevoia unei pocăințe imediate (Matei 4.17)

Biblia ne avertizează că viața este scurtă. „Nu sunteți decât un abur, care se arată puțintel și apoi piere.” (Iacov 4.14) Nu suntem îndrumați să intenționăm să ne convertim într-o zi, ci să credem astăzi! „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!” (Evrei 4.7) Niciunul dintre noi nu știe cât timp mai avem de trăit sau care vor fi împrejurările în care vom muri. Se poate întâmpla să murim într-o manieră rapidă, neașteptată, care va exclude posibilitatea convertirii pe patul de moarte. Singura opțiune rezonabilă este să ne pocăim și să credem în Isus astăzi. „La vremea potrivită, te-am ascultat; în ziua mântuirii, te-am ajutat. Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.” (2 Corinteni 6.2)

English
Înapoi la pagina de început în limba Română
Ce spune Biblia despre convertirea pe patul de moarte?

Află cum să ...

petreci veșnicia cu Dumnezeuprimești iertare de la Dumnezeu