settings icon
share icon
Întrebare

Cum mă pot converti la creştinism?

Răspuns


Un bărbat din oraşul grec Filipi le-a pus o întrebare similară lui Pavel şi lui Sila. Cunoaştem cel puţin trei lucruri despre acest om: era un temnicer, era păgân şi era deznădăjduit. Era pe punctul de a se sinucide când Pavel l-a oprit. Şi în acel moment omul i-a întrebat, “Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu salvat?” (Faptele Apostolilor 16:30).

Faptul că omul a pus această întrebare arată că el a recunoscut nevoia pe care o avea, aceea de a fi mântuit – nu a văzut decât că merita moartea şi ştia că avea nevoie de ajutor. Şi faptul că i-a întrebat pe Pavel şi pe Sila arată că el credea că aceştia au răspunsul la nevoia lui.

Răspunsul pe care aceştia i l-au dat a venit repede şi simplu: “Crede în Domnul Iisus şi vei fi mântuit” (versetul 31). Pasajul continuă cu descrierea modului în care acest om a crezut şi cum a fost convertit. Viaţa lui a suferit o schimbare începând cu acea zi.

De observat, convertirea acestui om s-a bazat pe credinţă (“Crede”). S-a încrezut în Domnul Iisus şi în nimic altceva. Acest om a crezut că Iisus era Fiul lui Dumnezeu (“Domn”) şi Mesia care a împlinit Scripturile (“Hristos”). A crezut şi faptul că Domnul Iisus a murit pentru păcatele lui şi că El a înviat din morţi, deoarece acesta era mesajul pe care Pavel şi Sila îl predicau (vezi Romani 10:9-10 şi 1Corinteni 15:1-4).

“A converti” înseamnă literal “a întoarce”. Atunci când ne întoarcem către un anumit lucru, automat ne întoarcem de la un alt lucru. Când ne întoarcem către Iisus trebuie să ne întoarcem de la păcat. Biblia numeşte acestă întoarcere de la păcat “pocăinţă” şi îndreptarea către Iisus “credinţă”. De aceea, pocăinţa şi credinţa sunt complementare. Atât pocăinţa cât şi credinţa sunt menţionate în 1Tesaloniceni 1:9 – “de la idoli v-aţi întors la Dumnezeu”. Un creştin va lăsa în urmă viaţa de păcat ca rezultat al unei convertiri autentice la creştinism.

Spus într-un mod simplu, ca să te converteşti la creştinism trebuie să crezi că Iisus este Fiul lui Dumnezeu care a murit pentru păcatele tale şi care a înviat din morţi. Trebuie să fii de acord cu Dumnezeu că eşti un păcătos care are nevoie de salvare şi trebuie să crezi că doar Iisus te poate salva. Când te întorci de la viaţa de păcat la Hristos, Dumnezeu promite să te mântuie şi să-ţi dea Duhul Sfânt, care te va transforma într-o altă persoană.

Creştinismul în sine nu este o religie. Creştinismul, în conformitate cu Scriptura, este o relaţie cu Iisus Hristos. Creştinismul este darul lui Dumnezeu de mântuire pentru oricine care crede şi se încrede în sacrificiul lui Iisus la cruce. O persoană care se converteşte la creştinism nu lasă o religie pentru a adera la altă religie. Convertirea la creştinism înseamnă primirea darului pe care Dumnezeu îl oferă şi începutul unei relaţii personale cu Domnul Iisus Hristos care are ca rezultat iertarea păcatelor şi viaţa veşnică în Cer după moarte.

Doreşti să te converteşti la creştinism ca urmare a ceea ce ai citit în acest articol? Dacă răspunsul tău este da, aici este o rugăciune simplă pe care I-o poţi adresa lui Dumnezeu. Rostirea acestei rugăciuni sau a oricărei alta nu te poate salva. Numai încrederea în Hristos te poate salva de păcate. Această rugăciune este un model de rugăciune prin care îi spui lui Dumnezeu că te încrezi în El şi că Îi mulţumeşti pentru mântuirea care ţi-a oferit-o. “Doamne Dumnezeule, recunosc că am păcătuit împotriva Ta şi că merit pedeapsa veşnică. Cred că Domnul Iisus Hristos a luat asupra Lui pedeapsa pe care eu o meritam, astfel încât prin credinţa în El acum pot fi iertat. Îmi pun încrederea în Tine pentru a fi mântuit. Mulţumesc pentru harul Tău minunat, pentru iertarea Ta şi pentru darul vieţii veşnice! Amin!”

Ai luat decizia de a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor al tău ca urmare a ceea ce ai citit mai sus? Dacă da, apasă pe butonul "Astăzi L-am primit pe Hristos", de mai jos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum mă pot converti la creştinism?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries