settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre controlul populației?

Răspuns


Biblia nu spune nimic despre controlul populației. În schimb, oamenilor li se spune: „Creșteți, înmulțiți-vă!” (Genesa 1.22, 28). Psalmul 127.3-5 ne spune că copiii sunt o moștenire de la Domnul și rodul pântecului e o răsplată de la El.

În momentul acestei scrieri, sunt aproximativ 7,1 miliarde de oameni în lume. Sunt aproape 700 de mii de kilometri pătrați de pământ numai în statul Texas din Statele Unite. Aceasta înseamnă că, teoretic, fiecare persoană din lume ar avea loc în Texas și fiecare ar avea aproape 100 de metri pătrați spațiu de locuit – 400 de metri pătrați la o familie de patru persoane! Se poate spune că problema nu e numărul de oameni, ci, mai degrabă, lipsa resurselor (mâncare, apă etc.) și capacitatea de a le distribui.

Dacă toți oamenii de pe pământ ar putea încăpea în Texas, imaginează-ți tot spațiul pe care l-ar avea oamenii dacă s-ar împrăștia pe întreg teritoriul Statelor Unite. Acest lucru ar permite spațiu de locuit din belșug și acces la apă, pământ arabil și drumuri și alte componente de infrastructură.

Bineînțeles, sunt locuri în Statele Unite care nu sunt bune pentru locuit. Însă sunt multe locuri în jurul lumii cu mult pământ arabil și apă proaspătă de băut. În realitate, populația nu trebuie să fie „controlată”.

Cei care susțin controlul populației de obicei susțin metode de control fără frică de Dumnezeu, cum sunt avortul, eutanasia și sterilizarea forțată. Planuri cum e avortul forțat intră în conflict direct cu învățătura Bibliei că viața e sacră. Promotorii controlului populației promovează politici care pornesc de la premisa că problema e că sunt prea mulți oameni, în timp ce adevărata problemă e ignorată.

Problema nu e nici mărimea populației, nici disponibilitatea resurselor. Problema e păcatul. Oamenii egoiști, păcătoși și flămânzi de putere au folosit în mod nepotrivit creația lui Dumnezeu. Dumnezeu a intenționat ca omul să stăpânească peste restul creației (Genesa 1.26). Oamenii trebuie să fie administratorii pământului, și 1 Corinteni 4.2 adaugă: „Încolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredințat lui.” Din păcate, guvernele corupte, în loc să acționeze ca ispravnici credincioși ai resurselor unei țări, adesea adună excesiv hrană, administrează defectuos resursele și risipesc banii, în loc să se îngrijească de propriul popor să fie hrănit. Corporații mari, de asemenea, luptă pentru tot mai mult control al resurselor de hrană și par mai dispuse să încheie înțelegeri de profit, decât în beneficiul societății.

Răspunsul biblic la „suprapopulație” nu e solicitarea unui număr mai mic de oameni, ci e cinstirea oamenilor în așa fel încât să le fie asigurate nevoile (vezi Marcu 12.31). Lăcomia, poftirea puterii și nebunia duc la gestionarea greșită a resurselor, și milioane de oameni suferă drept urmare.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre controlul populației?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries