settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre formele permanente de control al sarcinii cum sunt legarea trompelor, histerectomia sau vasectomia?

Răspuns


Controlul sarcinii poate fi un subiect controversat în rândul creștinilor, pentru că Biblia nu recomandă sau condamnă în mod clar folosirea sa. Și Biblia nu tratează nici subiectul formelor permanente de control al sarcinii cum sunt legarea trompelor sau vasectomia, aceste proceduri fiind necunoscute în vremea Bibliei. Controlul sarcinii, permanent sau de alt fel, este o chestiune care ține de inimă și de convingerile personale ale soțului și ale soției.

În orice discuție legată de controlul permanent al sarcinii, trebuie să recunoaștem că copiii sunt un dar din partea lui Dumnezeu (Psalmul 127.3-5). Copiii nu sunt poveri de purtat, ci binecuvântări pe care să le primim cu bucurie. Din perspectivă biblică, fiecare cuplu căsătorit trebuie să „se aștepte” să aibă copii și cel puțin să fie pregătiți pentru această posibilitate. Incapacitatea de a avea copii a fost considerată un blestem în vremurile străvechi, iar capacitatea de a avea, o bucurie. Nu e consemnat despre nimeni din Biblie că nu era fericit la ideea de a avea copii.

Controlul permanent al sarcinii (cum sunt vasectomia sau legarea trompelor) poate fi potrivit pentru unele cupluri care simt că nu ar mai trebui să aibă copii. Poate fi vorba despre probleme de sănătate, financiare sau relaționale care trebuie luate în considerare. Decizia de a folosi controlul permanent al sarcinii nu trebuie să se bazeze pe egoism sau vanitate (Filipeni 2.3-4), ci pe dorința de a-I fi plăcut lui Dumnezeu și de a urma voia Sa.

Mulți oameni simt că trebuie să ne dorim să avem copii la fel cum ne dorim să primim toate binecuvântările lui Dumnezeu și că nu trebuie să limităm mărimea familiei prin controlul permanent al sarcinii. Totuși, pentru că Biblia nu interzice contracepția, temporară sau permanentă, nu putem spune că este greșită în toate împrejurările. Prin relația noastră personală cu Dumnezeu, putem căuta voia lui Dumnezeu pentru a stabili mărimea familiei noastre.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre formele permanente de control al sarcinii cum sunt legarea trompelor, histerectomia sau vasectomia?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries