settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia cu privire la confirmarea creștină?

Răspuns


Confirmarea este un sacrament sau un ritual religios îndeplinit în unele denominații, ca mijloc de a consemna maturitatea spirituală a cuiva. În unele tradiții, în general cea catolică și cea anglicană, sacramentul confirmării este ritualul prin care un tânăr devine membru oficial al bisericii. Acest lucru include uneori acordarea unui „nume de confirmare", în general numele unui sfânt, care este adesea folosit ca un al doilea prenume. Aceia care practică confirmarea cred că aceasta marchează inițierea celui botezat în membralitatea bisericească deplină și o acceptare personală, matură a credinței. Catolicii și anglicanii identifică confirmarea printre cele șapte sacramente.

Totuși, Biblia păstrează tăcerea cu privire la un astfel de ritual. De fapt, ideea că o persoană îi poate „confirma" alteia că este în credință este contrazisă de Scriptură. Fiecare trebuie să-și aprecieze starea pe baza câtorva criterii. Mai întâi, mântuirea noastră este confirmată de Duhul Sfânt, care trăiește în inima noastră. „Însuși Duhul adeverește împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu." (Romani 8.16) Atunci când Îl acceptăm pe Cristos ca Domn și Mântuitor, Duhul Sfânt Se instalează în inima noastră și ne dă asigurarea că este przent și că Îi aparținem, și, de asemenea, ne învață și ne explică lucrurile spirituale (1 Corinteni 2.13-14), confirmând astfel că suntem făpturi noi în Cristos (2 Corinteni 5.17).

Suntem, de asemenea, confirmați în credință prin dovada mântuirii noastre. 1 Ioan 1.5-10 ne spune că dovada mântuirii noastre este manifestată în viața noastră: umblăm în lumină, nu mințim, ne mărturisim păcatele. Iacov 2 prezintă clar faptul că dovada credinței sunt faptele pe care le facem. Isus a spus: „După roadele lor îi veți cunoaște." (Matei 7.20) Roada spirituală produsă în noi de Duhul Sfânt (Galateni 5.22) este confirmarea faptului că El trăiește în noi.

Ni se spune: „Încercați-vă dacă sunteți în credință. Pe voi înșivă încercați-vă. Nu recunoașteți voi că Isus Cristos este în voi? Afară numai dacă sunteți lepădați." (2 Corinteni 13.5) De asemenea, Petru ne spune să „ne întărim chemarea și alegerea noastră", ca să primim „din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Cristos" (2 Petru 1.10-11).

Cea din urmă „confirmare" a mântuirii noastre este, bineînțeles, în viitor. Aceia care sunt creștini cu adevărat vor persevera până la sfârșit, „așteptând cu nerăbdare arătarea Domnului Isus Cristos, care îi va întări până la sfârșit" (1 Corinteni 1.7-8, traducere după NKJV). Suntem pecetluiți de Duhul Sfânt promis: „Ați crezut în El și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit și care este o arvună a moștenirii noastre, pentru răscumpărarea celor câștigați de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui." (Efeseni 1.13-14) Atunci, acesta este adevăratul înțeles al confirmării – mântuirea a fost cumpărată cu sângele lui Cristos, în care avem credința, este dovedită de umblarea noastră cu El și ne este confirmată de Duhul Sfânt din noi.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia cu privire la confirmarea creștină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries