settings icon
share icon
Întrebare

Cum îmi pot menține atenția concentrată la Cristos?

Răspuns


În lumea noastră aflată în ritm grăbit, e ușor să pierdem din vedere adevăratul nostru scop în viață – închinarea adusă lui Dumnezeu. În lupta de a rămâne cu atenția concentrată la Dumnezeu, fiecare credincios are propriul mod de a păstra acest punct focal. Nevoile fiecărui individ sunt diferite. O persoană poate memora un verset din Scriptură în fiecare săptămână, o alta poate avea un studiu biblic personal în fiecare dimineață, iar o alta poate avea scopul de a împărtăși mesajul Evangheliei cel puțin unei persoane în fiecare săptămână. Toate aceste lucruri Îl țin pe Cristos în prim-planul minții noastre.

De asemenea, toate aceste activități au ceva în comun. Fiecare înseamnă ceva ce credincioșii pot face pentru a-și menține atenția acolo unde trebuie. Aceasta înseamnă predarea – să fii predat lui Cristos, lui Dumnezeu. Să-ți predai întreaga viață: nevoile, îngrijorările, durerile, bucuriile, laudele. Să-ți predai latura fizică, emoțională, mentală și spirituală. Gândește-te la următoarele versete: Romani 12.1: „Vă îndemn dar, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.” Luca 9.23-24: „Apoi a zis tuturor: «Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze. Fiindcă oricine va voi să-și scape viața o va pierde, dar oricine își va pierde viața pentru Mine o va mântui.»” Romani 6.13: „Să nu mai dați în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca niște unelte ale nelegiuirii, ci dați-vă pe voi înșivă lui Dumnezeu, ca vii, din morți cum erați; și dați lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe niște unelte ale neprihănirii.”

O viață predată are de-a face în totul cu încrederea. Înseamnă să ai încredere că Dumnezeu are pe inimă cel mai mare bine al tău. Înseamnă să ai încredere că Cuvântul Lui poate fi crezut și luat de bun. Să te încrezi că toate nevoile tale vor fi împlinite. Predarea ia atenția de la sine și o mută asupra lui Cristos, și e demonstrată prin ascultare. Pastorul Rick Warren de la Saddleback Church din Lake Forest, California, scrie: „Predarea nu e cel mai bun mod de a-ți trăi viața, ci e singurul mod în care poți trăi. Nimic altceva nu funcționează. Toate celelalte abordări duc la frustrare, dezamăgire și autodistrugere.” Nu există niciun mod mai bun în care să stai cu atenția concentrată ca credincios decât să-ți predai viața cu totul Domnului și Mântuitorului.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum îmi pot menține atenția concentrată la Cristos?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries