settings icon
share icon
Întrebare

De ce a ales David cinci pietre netede înainte de a merge să se lupte cu Goliat?

Răspuns


Unii presupun că David a luat cinci pietre netede în loc de una singură pentru că avea îndoieli cu privire la o posibilă victorie. Cu toate acestea, nu există nicio indicație în povestirea lui David și Goliat că, luând cinci pietre netede în loc de una, David se îndoia de Dumnezeu. Mai degrabă, David a ales pur și simplu să fie bine pregătit. Ce se întâmpla dacă filistenii îl atacau după ce îl omora pe Goliat? Cum s-ar fi apărat el? David era pur și simplu pregătit atunci când a luat cele patru pietre suplimentare. De asemenea, el nu putea ști că o singură piatră ar fi fost suficientă pentru a-l ucide pe uriaș. Dumnezeu nu promisese că David îl va ucide pe Goliat cu prima piatră.

David avea experiență în apărarea oilor pe care le păzea cu praștia și cu pietrele sale. S-ar părea că animalele cu care David se confruntase erau mult mai curajoase decât oamenii lui Goliat, pentru că toți s-au întors și au fugit (1 Samuel 17:51). David i-a spus lui Goliat că el (Goliat) a venit cu sulița și sabia, dar arma lui era Dumnezeu Tatăl (1 Samuel 17:37). El s-a încrezut în Dumnezeu din toată inima lui, crezând că Dumnezeu îi va spune exact ce și cum să facă. Și așa a făcut El.

Alții speculează că David a ales cinci pietre netede pentru că Goliat avea patru frați, iar David se pregătea să-i elimine pe toți cei cinci uriași. Această teorie se bazează pe 2 Samuel 21:15-22. Acel pasaj enumeră patru filisteni foarte mari care erau rude cu Goliat într-un fel sau altul: Ișbi-Benob, Saf, Goliat și un uriaș fără nume cu șase degete la fiecare mână și șase degete la fiecare picior. "Acești patru s-au născut uriașului din Gat și au căzut de mâna lui David și de mâna slujitorilor săi." (2 Samuel 21:22) Relatarea din 1 Samuel 17 nu sugerează că David știa despre frații lui Goliat și poate că el credea că va trebui să se lupte cu întreaga familie. Ceea ce știm cu siguranță este că David și oamenii săi au înfruntat alți patru uriași, cumva înrudiți cu Goliat, în bătăliile ulterioare.

Credința lui David era în Domnul, iar el cunoștea din experiență credincioșia lui Dumnezeu. Credința lui David s-a născut din experiența harului și a îndurării lui Dumnezeu în viața sa de până atunci. Domnul îl scosese din situații periculoase în trecut, dovedind puterea și caracterul Său demn de încredere, iar David se baza pe El pentru a-l scăpa de filistean. Indiferent dacă era nevoie de o piatră sau de cinci, David a recunoscut că puterea nu era în praștia lui, ci în Domnul oștirilor. Așa cum a scris David mai târziu în Psalmul 21:13, "Scoală-te, Doamne, cu puterea Ta,

şi vom cânta şi vom lăuda puterea Ta."

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce a ales David cinci pietre netede înainte de a merge să se lupte cu Goliat?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries