settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia cu privire la chirurgia plastică sau estetică pentru un creştin?

Răspuns


Biblia nu spune nimic în mod direct privitor la chirurgia plastică sau estetică pentru un creştin. Nimic din Biblie nu indică faptul că chirurgia plastică este în sine ceva rău. Totuşi sunt câteva lucruri care sunt bine de luat în considerare înainte de a decide dacă să urmezi sau nu aceste intervenţii. Modificarea corpului este un lucru nenatural şi întotdeauna există riscul unor potenţiale efecte secundare, deopotrivă fizice şi psihologice. Nimeni nu ar trebui să-şi îngăduie să fie pus „sub cuţit” fără ca, mai înainte, să cerceteze în detaliu toate alternativele, riscurile şi efectele secundare pe care operaţia le implică. Persoana în cauză trebuie să-şi identifice pe deplin motivaţia care stă în spatele dorinţei de a trece prin respectiva operație. Pentru mulţi dintre cei care au malformaţii fizice – genetice sau dobândite – este un lucru normal să vrea să se încadreze în societate şi să se simtă „normali”. Există de asemenea cazuri de uşoare anomalii care l-ar face pe individ să se simtă foarte stânjenit, cum ar fi în cazul unui nas foarte mare şi diform. Dar cele mai multe (dacă nu majoritatea) operaţii estetice sunt încercări de a împlini goluri emoţionale prin modalităţi fizice, de a atrage atenţia sau de a căuta aprobarea altora.

Cel mai des întâlnite intervenţii estetice includ mărirea/ridicarea sânilor, liposucţia (îndepărtarea grăsimii corporale), liftingul facial, ridicarea pleoapelor, a feselor, tratamentul venelor de la picioare, botoxul/injecţiile de grăsime şi remodelarea nasului sau a feței. Aproximativ două milioane de oameni se supun acestor intervenţii în fiecare an, plătind bani şi sacrificând timp şi confort. Atunci când vanitatea motivează o persoană să se supună unei intervenţii chirurgicale, ea îşi devine propriu său idol. Biblia ne atenţionează să nu fim vanitoşi sau plini de sine (Filipeni 2.3-4) şi să nu atragem atenţia asupra noastră prin felul în care arătăm (1 Timotei 2.9). O altă problemă ar putea fi costul. Acest lucru este de importanţă majoră, deoarece majoritatea oamenilor au familie şi cheltuiala unei operaţii estetice nu ar trebui pusă niciodată înaintea nevoilor familiei. Biblia de asemenea ne spune că trebuie să folosim cu înţelepciune banii pe care ni i-a încredinţat Dumnezeu (Proverbele 11.24-25, Luca 16.10-12).

Cel mai important lucru de făcut înainte de a decide să urmezi o operaţie estetică este să ceri părerea lui Dumnezeu cu privire la acest aspect. Biblia ne spune că lui Dumnezeu Îi pasă de fiecare îngrijorare şi preocupare pe care o avem, astfel că trebuie să venim cu problemele noastre înaintea Lui (1 Petru 5.7). Prin înţelepciunea şi călăuzirea Duhului Sfânt şi prin Cuvântul lui Dumnezeu, avem capacitatea să luăm decizii care Îi vor fi plăcute şi Îi vor aduce cinste. „Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată” (Proverbele 31.30). Chiar cel mai talentat chirurg nu poate opri mâna timpului şi toate operaţiile estetice vor avea în cele din urmă acelaşi rezultat – îmbătrânirea. Acele părţi ale corpului care au fost ridicate se vor lăsa din nou şi acele trăsături modificate ale feţei se vor modifica în cele din urmă. Este nespus mai bine să lucrăm la înfrumuseţarea persoanei lăuntrice „omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3.4). EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia cu privire la chirurgia plastică sau estetică pentru un creştin?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries