settings icon
share icon
Întrebare

Ce vom face în cer?

Răspuns


În Luca 23.43, Isus afirmă: „Adevărat îți spun că astăzi vei fi cu Mine în rai." Cuvântul folosit de Isus pentru „rai" e paradeisos, care înseamnă „un parc, adică (specific) un Eden (loc de fericire viitoare, paradis)". Paradeisos e cuvântul grecesc preluat din cuvântul evreiesc pardes, care înseamnă „un parc: — pădure, livadă" (Strong's). Isus a spus: „astăzi vei fi cu Mine en paradeisos", nu en nephele, care e cuvântul grecesc pentru „în nori". Ideea este că Domnul Isus a ales să folosească cuvântul pentru „parc". Nu orice parc, ci „paradisul lui Dumnezeu" sau parcul lui Dumnezeu (Apocalipsa 2.7), care pentru noi va fi un loc de fericire viitoare. Sună aceasta a loc plictisitor? Când te gândești la un parc te gândești la plictiseală?

Isus a spus: „Domnului, Dumnezeului tău să te închini și numai Lui să-I slujești." (Matei 4.10) E interesant de observat că Isus nu a spus „lauzi și slujești". Chiar cea mai sumară examinare a cuvântului laudă din Biblie arată că e o chestiune verbală și în cea mai mare parte are de-a face cu cântatul. Închinarea însă e din inimă. Închinarea se manifestă în laudă. Slujirea lui Dumnezeu e închinare, și Scriptura arată clar că, în cer, Îl vom sluji pe Dumnezeu. „Robii Lui Îi vor sluji." (Apocalipsa 22.3)

Din pricina păcatului, în viața aceasta nu suntem în stare să-L slujim pe deplin pe Dumnezeu, însă în cer „nu va mai fi nimic vrednic de blestem" (Apocalipsa 22.3). Nu ne vom mai afla sub blestemul păcatului, astfel că orice vom face în cer va însemna închinare. Nu vom mai fi motivați de nimic altceva decât de dragostea pentru Dumnezeu. Orice vom face va fi din dragoste pentru Dumnezeu neafectată de natura noastră păcătoasă.

Așadar, ce vom face în cer? Un lucru e că vom învăța. „Cine a cunoscut gândul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?" (Romani 11.34), „în care sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei" (Coloseni 2.3). Dumnezeu este „Cel Preaînalt, a cărui locuință este veșnică" (Isaia 57.15). Dumnezeu e mai mare decât veșnicia și va dura toată eternitatea „să [putem] pricepe împreună cu toți sfinții care sunt lărgimea, lungimea, adâncimea și înălțimea și să [cunoaștem] dragostea lui Cristos" (Efeseni 3.18-19). Cu alte cuvinte, nu vom înceta niciodată să învățăm.

Cuvântul lui Dumnezeu spune că nu vom fi singuri în paradisul Lui. „Atunci, voi cunoaște deplin, așa cum am fost și eu cunoscut pe deplin." (1 Corinteni 13.12) Acest lucru pare să indice că nu numai că ne vom cunoaște prietenii și familia, ci îi vom „cunoaște pe deplin". Cu alte cuvinte, în cer nu va mai fi nevoie de secrete. Nu e niciun lucru de care să te rușinezi. Nu e nimic de ascuns. Vom avea la dispoziție o veșnicie întreagă să interacționăm cu „o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminție, din orice norod și de orice limbă" (Apocalipsa 7.9). Nu e de mirare că cerul va fi un loc de învățare veșnică. Numai să ajungi să-i cunoști pe toți va lua o veșnicie!

Orice altă anticipare cu privire la ce vom face în parcul veșnic al lui Dumnezeu va fi întrecută de departe când „Împăratul le va zice celor de la dreapta Lui: «Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, de moșteniți Împărăția, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.»" (Matei 25.34) Orice vom face putem fi siguri că va întrece în minunăție imaginația noastră!

English



Înapoi la pagina de început în limba Română

Ce vom face în cer?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries