settings icon
share icon
Întrebare

Ce sunt cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu?

Răspuns


Cele „șapte duhuri ale lui Dumnezeu" sunt menționate în Apocalipsa 1.4, 3.1, 4.5 și 5.6. Cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu nu sunt arătate în mod specific, astfel că e imposibil să stabilești o învățătură. Apocalipsa 1.4 menționează că cele șapte duhuri se află înaintea tronului lui Dumnezeu. Apocalipsa 3.1 indică faptul că Isus Cristos „are" cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu. Apocalipsa 4.5 leagă cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu de șapte lămpi de foc care sunt înaintea tronului lui Dumnezeu. Apocalipsa 5.6 identifică cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu cu „șapte ochi" ai Mielului și afirmă că sunt „trimise în tot pământul".

Sunt cel puțin trei interpretări posibile cu privire la cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu. Prima este că cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu sunt simbolul Duhului Sfânt. Biblia, și în special cartea Apocalipsa, folosește numărul 7 cu referire la perfecțiune și întregime. Dacă acesta este înțelesul pentru „șapte" în „șapte duhuri", atunci nu se referă la șapte duhuri diferite ale lui Dumnezeu, ci mai degrabă la Duhul Sfânt cel perfect și complet. Cel de-al doilea punct de vedere e că cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu se referă la șapte ființe angelice, posibil serafimi sau heruvimi. Acest lucru s-ar potrivi cu numeroase alte ființe angelice care sunt descrise în cartea Apocalipsa (Apocalipsa 4.6-9, 5.6-14, 19.4-5).

O a treia posibilitate se bazează pe Isaia 11.2, care spune: „Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înțelepciune și de pricepere, duh de sfat și de tărie, duh de cunoștință și de frică de Domnul." Acest lucru e posibil să explice cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu: (1) Duhul Domnului, (2) Duh de înțelepciune, (3) Duh de pricepere, (4) Duh de sfat, (5) Duh de tărie, (6) Duh de cunoștință, (7) Duh de frică de Domnul. Biblia nu ne spune în mod specific cine/ce sunt aceste duhuri, dar prima interpretare, aceea că reprezintă Duhul Sfânt, pare cea mai probabilă.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce sunt cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries