settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu?

Răspuns


Isus a spus să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu în Predica Lui de pe munte (Matei 6.33). Înțelesul versetului e atât de direct pe cât sună. Trebuie să căutăm lucrurile lui Dumnezeu ca o prioritate înaintea lucrurilor lumii. În primul rând lucrul acesta înseamnă că trebuie să căutăm mântuirea care este inerentă în Împărăția lui Dumnezeu, pentru că este de mai mare valoare decât toate bogățiile lumii. Înseamnă aceasta că trebuie să neglijăm sarcinile rezonabile și zilnice care ne sunt de folos în susținerea vieții? Cu siguranță nu. Dar pentru creștin trebuie să fie o diferență de atitudine față de ele. Dacă avem grijă de lucrurile lui Dumnezeu ca prioritate – căutând mântuirea Lui, trăind în ascultare de El și împărtășindu-le altora Vestea bună a Împărăției – atunci El va purta de grijă de lucrul nostru așa cum a promis – și dacă așa e aranjamentul, unde e loc de îngrijorare?

Dar cum știm dacă cu adevărat căutăm Împărăția lui Dumnezeu? Există întrebări pe care ni le putem pune noi înșine. „Unde îmi cheltuiesc în principal energiile? E tot timpul meu și sunt toți banii mei cheltuiți pe bunuri și activități care vor pieri cu siguranță sau în slujirea lui Dumnezeu – ale cărei rezultate dăinuiesc veșnic?” Credincioșii care au învățat să-L pună cu adevărat pe Dumnezeu pe primul loc se pot odihni în această dinamică divină: „... și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

Dumnezeu a promis că le va purta de grijă alor Săi, asigurându-le tot ceea ce au nevoie (Filipeni 4.19), dar ideea Lui despre ceea ce avem nevoie e adesea diferită de a noastră și timpul Lui numai ocazional se va potrivi cu așteptările noastre. De exemplu, poate considerăm că nevoia noastră o constituie bogățiile sau avansarea, dar poate că Dumnezeu consideră că lucrul de care avem nevoie cu adevărat e un timp de sărăcie, pierdere sau solitudine. Când se întâmplă acest lucru, suntem într-o companie bună. Dumnezeu i-a iubit atât pe Iov, cât și pe Ilie, dar i-a permis lui Satan să-l devasteze pe Iov (totul sub ochiul Lui supraveghetor) și a lăsat-o pe femeia aceea malefică, Izabela, să frângă spiritul profetului Lui Ilie (Iov 1-2, 1 Împărați 18-19). În ambele cazuri, Dumnezeu a făcut ca aceste încercări să fie urmate de restaurare și susținere.

Aceste aspecte „negative” legate de Împărăție merg în contrasensul unei erezii care câștigă teren în jurul lumii, așa-numita „evanghelie a prosperității”. Un număr în creștere de învățători falși strâng urmași sub mesajul „Dumnezeu vrea să fii bogat!” dar acea filosofie nu e sfatul Bibliei – și cu siguranță nu e sfatul din Matei 6.33, care nu e o formulă pentru dobândirea bogăției, ci o descriere a felului în care lucrează Dumnezeu. Isus ne-a învățat că atenția noastră trebuie să fie departe de lumea aceasta – statutul și ademenirile ei mincinoase – și îndreptată spre lucrurile Împărăției lui Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries