settings icon
share icon
Întrebare

Ce ar trebui să urmăresc la un soț?

Răspuns


Atunci când o femeie creștină este în căutarea unui soț, ea ar trebui să caute un om „după inima lui Dumnezeu” (Fapte 13.22). Cea mai importantă relație pe care o avem fiecare dintre noi este relația noastră personală cu Domnul Isus Cristos. Această relație vine înaintea tuturor celorlalte. Dacă relația noastră pe verticală cu Domnul este așa cum ar trebui să fie, atunci relațiile noastre pe orizontală vor reflecta această realitate. Prin urmare, un potențial soț ar trebui să fie un om care are în centrul atenției umblarea în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu și care caută să trăiască în așa fel încât viața lui să-I aducă glorie lui Dumnezeu (1 Corinteni 10.31).

Ce alte calități ar trebui să urmărim? Apostolul Pavel ne dă calitățile pe care ar trebui să le urmărim la un soț în 1 Timotei, capitolul 3. În acest pasaj se găsesc calificările pentru un conducător în Trupul Bisericii. De fapt, aceste calități ar trebui să împodobească viața oricărui om care umblă „după inima lui Dumnezeu”. Aceste calități pot fi parafrazate în felul următor: un om ar trebui să fie răbdător și controlat în purtarea sa, nu plin de mândrie, ci cu o atitudine serioasă a minții, în stare să-și stăpânească emoțiile, arătând bunătate față de alții, fiind în stare să îi învețe pe alții cu răbdare, nefiind dedat beției sau folosirii necontrolate a oricărui dar al lui Dumnezeu, nu înclinat la violență, nu excesiv de concentrat asupra detaliilor vieții, ci concentrat asupra lui Dumnezeu, nefiind predispus să fie aprins sau hipersensibil, astfel încât să fie ușor de ofensat, ci mulțumitor pentru ceea ce i-a dat Dumnezeu, mai degrabă decât invidios pe darurile pe care le-au primit alții.

Calitățile de mai sus descriu un om care este angajat în mod activ în procesul de a deveni un credincios matur. Acesta este tipul de om pe care o femeie ar trebui să îl caute ca potențial soț. Da, atracția fizică, interesele similare, punctele tari și slabe complementare și dorința pentru copii sunt lucruri demne de luat în considerare. Totuși, aceste lucruri trebuie să fie pe locul doi în raport cu calitățile spirituale pe care ar trebui să le caute o femeie la un bărbat. Un om în care poți să te încrezi, pe care poți să îl respecți și să îl urmezi pe cărarea evlaviei este de o valoare mult mai mare decât un om cu înfățișare bună, cu faimă, putere sau bani.

În cele din urmă, atunci când „căutăm” un soț, trebuie să fim supuși voii lui Dumnezeu pentru viața noastră. Fiecare femeie vrea să își găsească propriul „Făt-Frumos”, dar realitatea este că probabil că se va căsători cu un om cu tot atâtea defecte câte are ea. Apoi, prin harul lui Dumnezeu, ei vor petrece restul vieții împreună, învățând cum să fie parteneri și slujitori unul pentru celălalt. Trebuie să intrăm în a doua cea mai importantă relație a vieții noastre (căsătoria) nu sub un nor emoțional, ci cu ochii larg deschiși, devreme ce cea mai importantă relație a noastră, cea cu Domnul și Mântuitorul nostru, trebuie să fie punctul central al vieții noastre. EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce ar trebui să urmăresc la un soț?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries