settings icon
share icon
Întrebare

Ar trebui să căutăm în mod activ un soț sau să așteptăm ca Dumnezeu să ne aducă un soț?

Răspuns


Răspunsul la ambele întrebări este „da”. Există un echilibru important între cele două. Nu trebuie să căutăm în mod frenetic un soț, ca și când ar depinde numai de eforturile noastre proprii. Nu trebuie nici să fim pasivi, gândindu-ne că Dumnezeu va face ca într-o zi la ușa noastră să sosească un soț. Ca și creștini, odată ce am decis că e timpul să începem să căutăm un soț, trebuie să începem procesul cu rugăciune. Încredințarea în voia lui Dumnezeu pentru viața noastră este primul pas. „Domnul să-ți fie desfătarea, și El îți va da tot ce-ți dorește inima.” (Psalmul 37.4). Desfătarea în Domnul înseamnă că ne găsim plăcerea în cunoașterea Lui și în încrederea că ne va da în schimb bucurie. El Își va pune dorințele Lui în inima noastră și în contextul căutării unui partener de căsătorie acest lucru înseamnă că ne vom dori pentru noi înșine acel tip de soț pe care El îl dorește pentru noi și care El știe că ne va da bucurie în viitor. Proverbele 3.6 spun: „Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.” Recunoașterea Lui în căutarea unui soț înseamnă să te supui în fața voii Lui suverane și să Îi spui că orice decide este cel mai bine pentru ceea ce vrei.

După ce ne încredințăm în voia Domnului, trebuie să fim lămuriți cu privire la caracteristicile unui soț sau ale unei soții evlavioase și să căutăm pe cineva care se califică din punct de vedere spiritual. Este important ca mai întâi să avem o înțelegere clară a acestor calități și apoi să căutăm pe cineva care le îndeplinește. A ne „îndrăgosti de cineva” și apoi să descoperim că el/ea nu sunt calificați din punct de vedere spiritual să fie soțul/soția noastră înseamnă să chemăm suferința și să ne punem într-o poziție foarte dificilă.

Odată ce știm ce spune Biblia că trebuie să căutăm, putem începe în mod activ să căutăm un soț, înțelegând că Dumnezeu îl/o va aduce în viața noastră în timp ce suntem în procesul de căutare, potrivit cu voia Sa perfectă și la timpul Său. Dacă ne rugăm, Dumnezeu ne va călăuzi înspre persoana pe care o are pregătită pentru noi. Dacă așteptăm timpul Său, ne va fi dată persoana care se potrivește cel mai bine cu mediul nostru, cu personalitatea și cu dorințele noastre. Trebuie să ne încredem în El și în timpul Său (Proverbele 3.5), chiar și atunci când timpul Său nu coincide cu timpul nostru. Uneori Dumnezeu cheamă oamenii să nu se căsătorească deloc (1 Corinteni 7), dar în acele situații El face acel lucru limpede, înlăturând dorința după căsătorie. Timpul Lui Dumnezeu este perfect, și cu credință și răbdare vom primi făgăduințele Sale (Evrei 6.12). EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ar trebui să căutăm în mod activ un soț sau să așteptăm ca Dumnezeu să ne aducă un soț?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries