settings icon
share icon
Întrebare

Ce trebuie să urmăresc la o biserică?

Răspuns


Pentru a ști ce să urmărești la o biserică locală, trebuie întâi de toate să înțelegem scopul lui Dumnezeu pentru Biserică – Trupul lui Cristos – în general. Sunt două adevăruri majore cu privire la Biserică. Primul, „Biserica Dumnezeului celui viu [este] stâlpul și temelia adevărului" (1 Timotei 3.15). Al doilea, doar Cristos e Capul Bisericii (Efeseni 1.22, Coloseni 1.18).

În privința adevărului, biserica locală e un loc în care Biblia (singurul adevăr al lui Dumnezeu) are autoritate totală. Biblia este singura regulă infailibilă de credință și practică (2 Timotei 3.15-17). Prin urmare, când căutăm o biserică la care să mergem, trebuie să găsim una unde, potrivit cu standardul biblic, Evanghelia e predicată, păcatul e condamnat, închinarea e din inimă, învățătura e biblică și există oportunități de a le sluji altora. Gândește-te la modelul Bisericii Primare din Fapte 2.42-47: „Ei stăruiau în învățătura apostolilor, în legătura frățească, în frângerea pâinii și în rugăciuni. ... frângeau pâinea acasă și luau hrana cu bucurie și curăție de inimă. Ei lăudau pe Dumnezeu și erau plăcuți înaintea întregului norod. Și Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiți."

Privitor la al doilea adevăr referitor la Biserică, creștinii trebuie să se alăture unei comuniuni locale care Îl declară pe Cristos Cap în toate chestiunile de doctrină și practică. Niciun om, fie el pastor sau preot sau papă, nu este capul Bisericii. Toți oamenii sunt muritori. Cum poate Biserica vie a Dumnezeului celui viu să aibă un cap mort? Nu poate. Cristos este singura autoritate supremă a Bisericii, și toată conducerea Bisericii, darurile, ordinea, disciplina și închinarea sunt orânduite prin suveranitatea Lui, așa cum găsim în Scriptură.

Odată ce aceste două adevăruri fundamentale sunt stabilite, ceilalți factori (clădirile, stilurile de închinare, activitățile, programele, locațiile etc.) sunt simple chestiuni care țin de preferința personală. Înainte să te alături unei biserici, e necesară o anumită cercetare. Afirmațiile doctrinare, de scop, de misiune sau orice ne dă o idee despre ceea ce crede o biserică trebuie examinate cu grijă. Multe biserici au site-uri web unde poți afla ceea ce cred cu privire la Biblie, Dumnezeu, Trinitate, Isus Cristos, păcat și mântuire.

Apoi trebuie să urmeze vizite la bisericile care par să aibă lucrurile fundamentale corect așezate. Participarea la două sau trei servicii la biserică va fi de folos. Orice literatură pe care o oferă vizitatorilor trebuie cercetată minuțios, cu mare atenție la afirmațiile de crez. Evaluarea unei biserici trebuie să se bazeze pe principiile subliniate mai sus. E Biblia considerată singura autoritate? E Cristos înălțat ca și Cap al Bisericii? Se concentrează biserica pe facerea de ucenici? Ai fost condus în închinare înaintea lui Dumnezeu? În ce fel de lucrări se implică biserica? A fost mesajul biblic și evanghelic? Cum a fost părtășia? Trebuie, de asemenea, să te simți confortabil. Ai fost făcut să te simți bine primit? Este congregația alcătuită din închinători adevărați?

În cele din urmă, amintește-ți că nicio biserică nu e perfectă. În cel mai bun caz, încă e umplută cu păcătoși salvați ale căror fire și duh sunt în continuu război. De asemenea, nu uita de importanța rugăciunii. Rugăciunea cu privire la biserica la care Dumnezeu vrea să mergi are o importanță crucială în tot procesul de luare a unei decizii.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce trebuie să urmăresc la o biserică?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries