settings icon
share icon
Întrebare

Dacă un cuplu așteaptă un copil înainte ca cei doi să fie căsătoriți, trebuie ei să se căsătorească?

Răspuns


Sexul înainte de căsătorie a devenit atât de obișnuit în societatea noastră, chiar până în punctul de a fi de așteptat, încât mulți dintre cei care spun că sunt creștini nici măcar nu consideră acest lucru ca fiind păcat. Cultura noastră pornește de la premisa că oamenii nu dețin măsura de autocontrol necesară pentru abținerea până la căsnicie, astfel că ideea a devenit nerealistă. Însă Cuvântul lui Dumnezeu nu se schimbă și Biblia ne spune că sexul în afara căsătoriei e imoral (Matei 15.19, 1 Corinteni 6.9, 6.13, 7.2, 2 Corinteni 12.21, Galateni 5.19, Efeseni 5.3).

Orice om care a devenit creștin născut din nou punându-și credința și încrederea în Cristos nu-și mai aparține lui însuși. 1 Corinteni 6.18-20 spune: „Fugiți de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul este un păcat săvârșit afară din trup, dar cine curvește păcătuiește împotriva trupului său. Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”

Nesocotirea planului lui Dumnezeu pentru căsătorie, sex și familie duce întotdeauna la aceste feluri de consecințe spirituale sau fizice: întristarea Duhului Sfânt (Efeseni 4.30), sentimente de vinovăție, rușine, regret, pierderea respectului pentru sine și alții, rupturi în familii și între credincioși, un exemplu negativ, durere pentru viitorul partener de căsnicie, sarcini nedorite, avort și boli cu transmitere sexuală. Intenția lui Dumnezeu este ca sexul să fie o expresie intimă a dragostei și a angajamentului, care să fie împărtășite numai între soț și soție. Sexul doar pentru plăcerea fizică pe care o produce afectează spiritualitatea noastră și ne scoate din părtășia cu Dumnezeu.

Toți cei care au făcut greșeala să aibă relații sexuale în afara căsătoriei pot fi iertați, chiar dacă greșeala a dus la o sarcină neplanificată. 1 Ioan 1.9 spune: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire.” Aceasta nu înseamnă că consecințele faptelor noastre vor fi șterse, însă putem fi reabilitați din punct de vedere spiritual prin mărturisire și pocăință de păcatele noastre. Aceasta înseamnă să ne întoarcem de la păcatele noastre și să ne luăm angajamentul să-L iubim și să-L slujim pe Cristos.

Sunt unele cazuri în care e înțelept să te căsătorești înainte să se nască bebelușul. Dacă un cuplu cu angajament exprimat, care deja a plănuit să se căsătorească curvește, rezultând o sarcină, probabil că va fi mai ușor pentru familie și pentru copil ca cei doi să se căsătorească înainte ca acesta să se nască. Dar dacă un cuplu fără angajament exprimat comite același păcat, căsătoria nu va rezolva lucrurile în ochii lui Dumnezeu. Într-o astfel de situație, căsătoria doar va pregăti eșecul marital. Biblia nu oferă învățătură pentru oameni dacă să se căsătorească sau nu în astfel de împrejurări, cu toate că ambii părinți au obligația să susțină copilul emoțional, spiritual și financiar.

Niciunul dintre noi nu se îndreptățește în fața lui Dumnezeu prin fapte. Suntem mântuiți numai prin credință, încrezându-ne în Isus Cristos să ne mântuiască de păcate. Biblia spune: „Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Cristos, Domnul nostru.” (Romani 6.23) Dumnezeu nu vrea să încercăm să ne îndreptăm greșelile noi înșine; El vrea să-I dăm inima noastră. Supunându-ne voința în fața suveranității lui Dumnezeu, putem fi asigurați că vom avea o viață împlinitoare pe pământ și un loc în cer pentru veșnicie.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Dacă un cuplu așteaptă un copil înainte ca cei doi să fie căsătoriți, trebuie ei să se căsătorească?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries