settings icon
share icon
Întrebare

Va exista căsătorie în cer?

Răspuns


Biblia ne spune: „Căci la înviere, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer.” (Matei 22.30). Acesta a fost răspunsul lui Isus la întrebarea privitoare la o femeie care a fost căsătorită de mai multe ori în viața ei – „cu cine va fi căsătorită în cer?” (Matei 22.23-28). În mod evident, nu va exista căsătorie în cer. Acest lucru nu va însemna că un soț și o soție nu se vor mai cunoaște în cer. Nici nu înseamnă că un soț și o soție nu mai pot avea o relație apropiată în cer. Totuși, ceea ce pare să indice este faptul că un soț și o soție nu vor continua să fie căsătoriți în cer.

Cel mai probabil, nu va mai exista căsătorie în cer pentru simplul fapt că nu va mai fi nevoie de ea. Atunci când Dumnezeu a instituit căsătoria, a făcut acest lucru pentru a împlini anumite nevoi. Mai întâi, a văzut că Adam avea nevoie de un tovarăș. „Domnul Dumnezeu a zis: «Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el»” (Genesa 2.18). Eva a fost soluția pentru problema singurătății lui Adam și pentru nevoia de un „ajutor”, fiind cineva care să vină alături de el, ca tovarăș al său, și să meargă prin viață de partea lui. În cer însă nu va fi singurătate, nici nevoie de cineva care să îți vină în ajutor. Vom fi înconjurați de mulțimi de credincioși și de îngeri (Apocalipsa 7.9) și toate nevoile ne vor fi îndeplinite, inclusiv nevoia de tovărășie.

În al doilea rând, Dumnezeu a creat căsătoria ca un mijloc de procreare și de populare a pământului cu ființe umane. Cerul însă nu va fi populat prin procreare. Cei care merg în cer vor ajunge acolo prin credința în Domnul Isus Cristos; nu vor fi creați acolo prin mijloace de procreare. Prin urmare, nu există niciun scop pentru căsătorie în cer, devreme ce acolo nu există nici procreare, nici singurătate. EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Va exista căsătorie în cer?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries