settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre cãsãtoria interrasialã?

Răspuns


Legea Vechiului Testament le poruncea israeliţilor să nu se angajeze în căsătorii interrasiale (Deuteronom 7:3-4). Motivaţia pentru aceasta este că israeliţii ar fi rătăcit departe de Dumnezeu dacă s-ar fi căsătorit cu închinători la idoli, păgâni sau necredincioşi. Un principiu similar este stipulat în Noul Testament, însă la un alt nivel: “Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” (2 Corinteni 6:14). La fel cum israeliţilor (credincioşi în singurul Dumnezeu adevărat) li s-a poruncit să nu se căsătorească cu necredincioşi, tot astfel creştinilor (credincioşi în singurul Dumnezeu adevărat) li se porunceşte să nu se căsătorească cu necredincioşi. Pentru a răspunde complet a această întrebare în mod specific, Biblia nu califică drept greşită căsătoria interrasială.

O persoană trebuie judecată după caracterul ei/lui, nu după culoarea pielii. Noi toţi trebuie să fim atenţi în a arăta favoritisme anumitor persoane, dar şi în a avea prejudecăţi rasiale cu privire la altele (Iacov 2:1-10, în special versetele 1 şi 9). Standardul bărbatului sau femeii creştine în alegerea partenerei/partenerului de viaţă trebuie să constea întotdeauna în a găsi o persoană creştină pentru care să îşi manifeste interesul pentru căsătorie (2 Corinteni 6:14), o persoană care să fie născută din nou prin credinţa în Iisus Hristos (Ioan 3:3-5). Credinţa în Hristos, şi nicidecum culoarea pielii, reprezintă standardul biblic pentru alegerea partenerului de viaţă. Căsătoria interrasială nu este o chestiune bună sau rea, ci o chestiune de înţelepciune, discernământ şi rugăciune.

Singurul motiv pentru care căsătoria interrasială trebuie luată în considerare cu atenţie constă în dificultăţile pe care un astfel de cuplu le poate avea datorită faptului că celorlalte persoane din anturajul lor le-ar putea fi greu să îi accepte împreună. Foarte multe cupluri interrasiale au experimentat discriminare şi ridiculizare, uneori chiar din interiorul propriilor lor familii. Anumite astfel de cupluri au de asemenea dificultăţi atunci când copiii lor au culori ale pielii cu tonuri diferite de ale părinţilor lor sau de ale fraţilor lor. Un cuplu interrasial trebuie să ia în considerare în mod serios toate aceste lucruri şi să se pregătească pentru ele înainte de a lua decizia de căsătorie. Din nou, trebuie spus că în conformitate cu Biblia, singura condiţie pentru ca un creştin să se angajeze într-o căsătorie interrasială este aceea ca partenerul vizat să fie membru al Trupului lui Hristos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre cãsãtoria interrasialã?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries