settings icon
share icon
Întrebare

Împiedică căsătoria relația cu Dumnezeu?

Răspuns


Chestiunea privitoare la faptul că mariajul ar putea împiedica slujirea lui Dumnezeu l-a preocupat pe Pavel în 1 Corinteni 7. Datorită acestui lucru, a afirmat că cel mai bine pentru o persoană singură e să rămână așa cum este – singură. Însă a înțeles că capacitatea de a duce o viață de celibat fără să „arzi" de focul pasiunii nu e un dar dat tuturor (vs.7-9). În versetele 32-35 afirmă că cei necăsătoriți Îl pot sluji pe Dumnezeu „fără piedici", pentru că nu trebuie să se concentreze o parte a vieții lor să le fie plăcuți partenerilor lor de căsnicie. Însă a afirmat și că fie căsătorit, fie nu, trebuie să ne concentrăm pe a-L sluji pe Cristos (vs. 28-31).

Însă faptul că Domnul Isus nu a chemat doar oameni necăsătoriți – și l-a selectat și pe Petru, un om căsătorit (Matei 8.14), ca unul dintre cei mai apropiați ucenici – indică faptul că căsătoria nu trebuie să împiedice intimitatea cu Cristos. De asemenea, în Vechiul Testament sunt doi indivizi (printre alții) care au fost foarte apropiați de Dumnezeu. Unul a fost Daniel; altul a fost Moise. Unul a fost singur; altul era căsătorit. Prin urmare, căsătoria nu a fost un factor determinant pentru intimitatea cu Dumnezeu.

Cheia ca căsnicia să nu împiedice intimitatea cu Cristos e ca în mod hotărât să te căsătorești „în Domnul" (1 Corinteni 7.39) sau, spus altfel, să nu te înjugi la un jug nepotrivit (2 Corinteni 6.14), căsătorindu-te fie cu un necredincios, fie cu un credincios care nu are aceeași temelie doctrinară sau aceeași dorință de a-L sluji pe Cristos cu toată inima. Dacă te căsătorești „în Domnul", Scriptura promite beneficiile unui tovarăș bun (Proverbele 27.17, Eclesiastul 4.9-12) și partenerul de căsnicie devine o încurajare în umblarea cu Cristos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Împiedică căsătoria relația cu Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries