settings icon
share icon
Întrebare

Este posibil să fie adăugate şi alte carţi Bibliei?

Răspuns


Nu există nici un motiv să credem că Dumnezeu va oferi o altă revelaţie pe care s-o adauge la Cuvântul Său. Biblia începe chiar cu începutul omenirii – Geneza – şi se termină cu sfârşitul omenirii aşa cum îl cunoaştem – Apocalipsa. Tot ce este scris între aceste două cărţi este pentru folosul nostru ca şi credincioşi, pentru a ne umple de putere prin adevărul lui Dumnezeu, în viaţa de zi cu zi. Ştim acest lucru din 2 Timotei 3:16-17: “ Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună”.

Dacă alte cărţi ar fi adăugate Bibliei, ar însemna să spunem că Biblia pe care o avem astăzi este incompletă şi nu ne spune tot ce avem nevoie să ştim. Deşi se aplică direct doar cărţii Apocalipsa, Apocalipsa 22:18-19 ne învaţă un adevăr important despre adăugarea unor învăţături la Cuvântul lui Dumnezeu: “Mărturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta. Şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea Sfântă, scrise în cartea aceasta...”

Tot ce avem nevoie este cuprins în actualele 66 de cărţi ale Bibliei. Nu există nici o situaţie din viaţă la care Scriptura să nu se poată adresa. Ce a început în Geneza îşi găseşte sfârşitul în Apocalipsa. Biblia este absolut completă şi suficientă. Ar putea Dumnezeu adăuga ceva la Biblie? Desigur că da. Totuşi, nu există nici un motiv biblic sau teologic să credem că El are să facă acest lucru sau că exista vreo nevoie pentru a-l face.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este posibil să fie adăugate şi alte carţi Bibliei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries