settings icon
share icon

Există vreo deosebire între cartea vieții și cartea vieții Mielului?

Răspuns


Sunt opt referiri în Noul Testament la „cartea vieții” și două dintre ele fac referire în mod specific la cartea vieții care aparține Mielului, care este Isus Cristos. Şapte dintre referințe apar în cartea Apocalipsa. Aceia ale căror nume sunt scrise în cartea vieții sunt cei care Îi aparțin lui Dumnezeu, aceia care au obținut viața veșnică.

Pavel se referă la aceia care au lucrat alături de el ca fiind aceia ale căror nume sunt scrise în cartea vieții (Filipeni 4.3), prezentând cartea vieții ca pe un registru în care sunt trecute numele acelora care au mântuirea veșnică. În același fel, Apocalipsa 3.5 face referire la cartea vieții în care se găsesc numele celor care cred în Domnul. Aceștia sunt cei care biruiesc încercările vieții pământești, dovedind că mântuirea lor e reală. Acest verset prezintă de asemenea clar că, odată ce un nume este scris în cartea vieții, Isus promite că nu-l va șterge niciodată, dovedind încă o dată învățătura siguranței veșnice. Domnul Isus, care în această parte a cărții Apocalipsa le vorbește bisericilor, promite să-i recunoască pe cei care sunt ai Săi în fața Tatălui Său. În schimb, Apocalipsa 20.15 revelează soarta acelora ale căror nume nu sunt scrise în cartea vieții – o veșnicie în iazul de foc.

În Apocalipsa 13.8 și 21.27 găsim referiri la „cartea vieții Mielului”, în care de asemenea sunt numele tuturor celor care au fost spălați de sângele Mielului, care este Isus Cristos. Mielul care a fost „junghiat de la întemeierea lumii” are o carte în care sunt scriși toți cei care au fost răscumpărați de jertfa Sa. Ei sunt cei care vor intra în cetatea Sfântă, Noul Ierusalim (Apocalipsa 21.10) și care vor trăi pentru totdeauna în cer cu Dumnezeu. De vreme ce cartea vieții e aceea care îi consemnează pe toți aceia care au viață veșnică prin Mielul lui Dumnezeu, e clar că cartea vieții și cartea vieții Mielului sunt unul același lucru.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Există vreo deosebire între cartea vieții și cartea vieții Mielului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries