settings icon
share icon
Întrebare

Ce fel de cariere poate lua un creștin în considerare?

Răspuns


Uneori ne gândim că creștinii trebuie să aspire la „cariere creștine” cum ar fi să lucreze la o biserică sau într-o lucrare parabisericească. Ne putem da seama că creștinii pot lucra și în afara zidurilor bisericii sau a ceea ce poartă numele creștin, dar apoi tindem să ne limităm la profesiile „de ajutorare”. Creștinii pot fi doctori, asistente, profesori, lucrători cu copiii, lucrători sociali, oameni ai legii sau consilieri. Dar om de afaceri? Avocat? Tehnician? Inventator? Constructor? Designer de modă? Crainic? Producător TV? Muzician? Artist? Avem tendința să nu enumerăm aceste slujbe printre ocupațiile cele mai de dorit pentru un creștin. Nu e deloc biblică o astfel de atitudine limitativă.

Creștinii pot avea în vedere aproape orice carieră. Pavel le scrie corintenilor: „Cu toate acestea, fiecare să-și păstreze în viață locul pe care i l-a încredințat Domnul și la care l-a chemat Dumnezeu. Aceasta este regula pe care o dau în toate bisericile. (NTLR) ...” (1 Corinteni 7.17, 20-21, 24). Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. Nu ceea ce facem contează cel mai mult, ci pentru cine facem. Îl glorificăm pe Dumnezeu atunci când lucrăm din greu și cu bucurie, fie ca pastor, fie ca investitor, actor, mamă casnică, agent de vânzări sau în altă muncă.

Alegerea unei cariere poate fi un lucru dificil. Evident că e o chestiune care necesită rugăciune. Trebuie să cauți călăuzirea lui Dumnezeu pentru voia Lui în viața ta. Poate fi de ajutor și să examinezi darurile specifice pe care ți le-a dat Dumnezeu. El ne face pe fiecare dintre noi diferiți (1 Corinteni 12, Romani 12.4-8), cu dorințe, talente și interese unice și pentru scopuri unice. E de ajutor și să vorbești cu cei care te cunosc bine. Astfel de oameni pot fi niște consilieri înțelepți (Proverbele 15.22), oferind adesea o perspectivă utilă. Un alt lucru benefic poate fi să-i pui niște întrebări cuiva care lucrează în domeniul posibilei tale cariere sau să petreci o zi împreună cu el la serviciul lui sau să faci voluntariat în domeniul spre care te simți atras.

Creștinii se pot gândi la orice carieră în care Îl pot onora pe Dumnezeu și își pot folosi caracteristicile unice cu care i-a creat Dumnezeu. Bineînțeles, sunt anumite cariere care în mod inerent Îl necinstesc pe Dumnezeu – majoritatea dintre ele nu neapărat legale, cum ar fi prostituția sau pornografia. Dar orice carieră care nu implică păcat în îndeplinirea ei e o slujbă creștină lăudabilă, care poate fi făcută pentru slava lui Dumnezeu (Coloseni 3.23).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce fel de cariere poate lua un creștin în considerare?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries