settings icon
share icon
Întrebare

Când i-a creat Dumnezeu pe îngeri?

Răspuns


Încercarea de a determina când i-a creat Dumnezeu pe îngeri a oarecum încurcată, pentru că orice a făcut Dumnezeu „înainte de întemeierea lumii” plasează acel eveniment în afara timpului. Timpul și spațiul sunt caracteristice lumii noastre, nu lui Dumnezeu. El nu e limitat de ore, zile și ani, așa cum suntem noi. De altfel, Biblia ne spune că „pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, și o mie de ani sunt ca o zi” (2 Petru 3.8).

Știm că Dumnezeu i-a creat pe îngeri înainte să creeze universul fizic. Cartea Iov îi descrie pe îngeri că se închină lui Dumnezeu în momentul când creează lumea: „Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune, dacă ai pricepere. Cine i-a hotărât măsurile, știi? Sau cine a întins frânghia de măsurat peste el? Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului atunci când stelele dimineții izbucneau în cântări de bucurie și când toți fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie?” (Iov 38.4-7)

Dacă ne gândim la funcția îngerilor, putem ajunge la concluzia că Dumnezeu i-a creat pe îngeri chiar înainte de crearea omenirii, pentru că una dintre sarcinile lor este să fie „duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moșteni mântuirea” (Evrei 1.14). Știm, de asemenea, că au existat înainte de grădina Edenului, pentru că Satan, care înainte a fost îngerul Lucifer, era deja prezent în grădină în starea lui căzută. Totuși, pentru că o altă funcție a îngerilor este să Se închine lui Dumnezeu în jurul tronului Lui (Apocalipsa 5.11-14), puteau să existe de milioane de ani – după cum socotim timpul – înainte ca Dumnezeu să creeze lumea, închinându-se și slujindu-I lui Dumnezeu.

Așadar, cu toate că Biblia nu spune în mod specific când i-a creat Dumnezeu pe îngeri, acest lucru a avut loc cândva înainte de a fi lumea creată. Dacă aceasta a însemnat cu o zi înainte sau cu miliarde de ani înainte – din nou, după cum socotim noi timpul –, acesta e un lucru despre care nu putem fi siguri.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Când i-a creat Dumnezeu pe îngeri?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries