settings icon
share icon
Întrebare

Ce e o călătorie spirituală?

Răspuns


Călătoria spirituală este o sintagmă folosită de diverse religii pentru a însemna progresul natural al unei persoane pe măsură ce crește în înțelegerea lui Dumnezeu, a lumii și a lui însuși. E un stil de viață trăit cu intenția de a te adânci în cunoaștere și în înțelepciune. Dar ceea ce vrea să însemne călătoria spirituală înspre asemănarea cu Cristos e un lucru foarte diferit de o călătorie înspre un anumit fel de „spiritualitate” care nu include și nu se bazează pe Persoana și lucrarea Domnului Isus Cristos. Sunt câteva deosebiri între călătoria spirituală creștină și versiunea New Age. Adepții New Age spun să rostești mantre timp de câteva ore pe zi. Biblia spune să conversezi zilnic cu Dumnezeu prin rugăciune (1 Tesaloniceni 5.17). Adepții New Age cred că oamenii își pot alege propria cale în călătorie și că toate căile duc la aceeași destinație. Biblia spune că există o singură cale – Cristos (Ioan 14.6). Adepții New Age cred că o călătorie spirituală va avea ca rezultat armonie cu universul. Biblia ne învață că universul e în război (Efeseni 6.12) și parte din călătorie înseamnă luptă pentru alte suflete și pentru propria noastră umblare (1 Timotei 6.12).

O altă deosebire este că Biblia vorbește într-adevăr despre o călătorie spirituală și despre pașii prin ea. Un creștin începe ca un copil (1 Corinteni 13.11), continuând să vadă lumea prin ochi naivi, continuând să fie influențat de fire și având nevoie de o educație de bază despre Dumnezeu și despre statutul lui înaintea lui Dumnezeu (1 Corinteni 3.1-2, 1 Petru 2.2). Și noilor creștini li se dă de lucru în biserică potrivit cu statutul lor de tineri în credință (1 Timotei 3.16). Pe măsură ce creștinii cresc în înțelegerea despre Dumnezeu și despre lume, învață mai mult despre cum să acționeze și cum să se raporteze la lume (Tit 2.5-8). O persoană care e mai avansată în călătoria ei spirituală devine un exemplu pentru cei mai tineri (Tit 2.3-4) și, uneori, un lider în biserică (1 Timotei 3).

La baza călătoriei spirituale stă înțelegerea faptului că e o călătorie. Niciunul dintre noi nu este perfect. Odată ce devenim credincioși, nu se așteaptă de la noi să dobândim maturitate spirituală instant. În schimb, viața creștină e un proces care implică atât atenția noastră (2 Corinteni 7.1), cât și lucrarea lui Dumnezeu în noi (Filipeni 1.6, 2.12-13). Și are mai mult de-a face cu oportunitatea și intenționalitatea, decât cu vârsta (1 Timotei 4.12).

O călătorie spirituală plină cu incantații goale va duce doar la o inimă goală. O călătorie plină cu studiul Bibliei, ascultare de ceea ce zice și încredere în Dumnezeu e o aventură de o viață care va aduce o înțelegere reală a lumii și o dragoste adâncă pentru Creatorul ei.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce e o călătorie spirituală?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries