settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă că Isus Se va întoarce ca un hoț noaptea?

Răspuns


Conceptul de întoarcere a lui Cristos ca un hoț noaptea vine din Matei 24.43: „Să știți că, dacă ar ști stăpânul casei la ce strajă din noapte va veni hoțul, ar veghea și n-ar lăsa să-i spargă casa." Elementele esențiale ale avertizării lui Isus sunt că nimeni nu știe când Se va întoarce și trebuie să fim pregătiți, așteptând întotdeauna întoarcerea Lui iminentă (Matei 24.36-44).

Acest eveniment a ajuns cunoscut sub numele de Răpire. Cuvântul „răpire" nu apare niciunde în Biblie, în schimb apare evenimentul. Cuvântul folosit în limba greacă este harpazo („a duce cu sine, a smulge") și se găsește în 1 Tesaloniceni 4.16-17: „Căci Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și întâi vor învia cei morți în Cristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul."

Natura bruscă a acestui eveniment este descrisă în 1 Corinteni 15.51-54: „într-o clipă, într-o clipeală din ochi". Nu va exista nicio avertizare cu privire la venirea lui Cristos, așa cum hoțul din timpul nopții vine fără avertizare. De aceea, Matei 24.44 ne spune: „Fiți gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți."

În cazul creștinului, răpirea va fi un eveniment binevenit, însă pentru toți ceilalți va fi un timp de mare necaz. Imaginează-ți să fii lăsat în urmă, în timp ce milioane de creștini din toată lumea vor dispărea deodată fără nicio explicație. Am fost avertizați suficient prin Biblie și prin mărturia Fiului lui Dumnezeu să fim pregătiți. Trebuie să veghem și trebuie să fim protejați de toată armătura lui Dumnezeu (Efeseni 6.13-18). Cel rău dă târcoale pe pământ, căutând creștini cu fisuri în armură. Nu te înșela că atenția Diavolului e îndreptată doar asupra păcătoșilor. Ei sunt deja ai lui și nu are motive să se îngrijoreze în privința lor, în afară de cazul în care încep să se trezească spiritual înspre Cristos. Preocuparea Diavolului este creștinul. Noi suntem cei pe care vrea să ne corupă și să ne distrugă și de aceea creștinii trebuie să vegheze întotdeauna și să fie gata pentru ceasul în care Domnul nostru Se va întoarce.

De asemenea, avem parte de prezența Duhului Sfânt al lui Dumnezeu ca să ne învețe și să ne îndrume. Avem tot ceea ce ne trebuie ca să trăim o viață evlavioasă, în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu, și nu avem nicio scuză să fim nepregătiți.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne iubește atât de mult încât ne asigură o cale de a scăpa de judecata lui Dumnezeu. Această cale e Isus Cristos. Acceptându-L pe Cristos ca Domn și Mântuitor al nostru și prin harul lui Dumnezeu, ni se oferă iertarea de păcate, îndurarea și mântuirea, împreună cu promisiunea vieții veșnice (Ioan 3.16, Efeseni 2.8-9). Mântuirea noastră în Cristos este calea prin care putem fi pregătiți și ne putem bucura de revenirea Lui.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă că Isus Se va întoarce ca un hoț noaptea?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries