settings icon
share icon
Întrebare

Cum arată cerul?

Răspuns


Cerul este un loc real descris în Biblie. Cuvântul „cer” se găsește de 276 de ori numai în Noul Testament. Scriptura face referire la trei ceruri. Apostolul Pavel a fost „răpit până în al treilea cer”, dar nu i s-a permis să relateze lucrurile pe care le-a experimentat acolo (2 Corinteni 12.1-9).

Dacă există un al treilea cer, atunci trebuie de asemenea să existe alte două ceruri. La primul se face referire cel mai frecvent în Vechiul Testament. ca „văzduh” sau „firmament”. Acesta este cerul care conține norii, spațiul în care zboară păsările. Cel de-al doilea cer este interstelar/spațiul exterior, care este domiciliul stelelor, al planetelor și al altor corpuri cerești (Genesa 1.14-18).

Cel de-al treilea cer, a cărui locație nu este arătată, este locuința lui Dumnezeu. Isus a promis să pregătească un loc pentru creștinii adevărați în cer (Ioan 14.2). Cerul este de asemenea destinația sfinților din Vechiul Testament care au murit încrezându-se în promisiunea lui Dumnezeu că va trimite un Răscumpărător (Efeseni 4.8). Oricine crede în Hristos nu va pieri niciodată, ci va avea viață veșnică (Ioan 3.16).

Apostolul Ioan a fost privilegiat să vadă și să relateze despre orașul ceresc (Apocalipsa 21.10-27). Ioan a fost martor la faptul că cerul (noul pământ) are „gloria lui Dumnezeu” (Apocalipsa 21.11), chiar prezența lui Dumnezeu. Pentru că cerul nu are nicio „noapte” și pentru că Însuși Domnul este lumina, soarele și luna nemaifiind necesare (Apocalipsa 22.5).

Orașul este plin de strălucirea pietrelor prețioase și a iaspisului străveziu ca și cristalul. Cerul are douăsprezece porți (Apocalipsa 21.12) și douăsprezece fundații (Apocalipsa 21.14). Paradisul Grădinii Edenului este restaurat: râul cu apă vie curge liber și pomul vieții este disponibil din nou, rodind în fiecare lună, cu frunze care „vindecă națiunile” (Apocalipsa 22.1-2). Oricât de elocvent a fost Ioan în descrierea cerului pe care a făcut-o, realitatea cerului este mai presus de capacitatea omului limitat de a o descrie (1 Corinteni 2.9).

Cerul este un loc unde nu vor mai fi nici lacrimi, nici dureri și nici tristețe (Apocalipsa 21.4). Nu va mai fi despărțire, pentru că moartea va fi înfrântă (Apocalipsa 20.6). Cel mai minunat lucru cu privire la cer este prezența Domnului și Mântuitorului nostru (1 Ioan 3.2). Vom sta față în față cu Mielul lui Dumnezeu, care ne-a iubit și care S-a jertfit ca noi să ne putem bucura de prezența Sa în cer pentru veșnicie.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum arată cerul?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries