settings icon
share icon
Întrebare

Cum pot experimenta bucurie în viața mea de creștin?

Răspuns


Perioadele de tristețe și depresie pot apărea și în viața celui mai devotat creștin. Vedem multe exemple ale acestui lucru în Biblie. Iov și-a dorit să nu se fi născut (Iov 3:11), David s-a rugat să fie luat într-un loc unde nu trebuie să aibă de-a face cu realitatea (Psalmul 55:6-8), Ilie, după înfrângerea celor 450 de profeți ai lui Baal prin foc din cer (1 Împărați 18:16-46), a fugit în pustiu și L-a rugat pe Dumnezeu să-i ia viața (1 Împărați 19:3-5).

Cum putem totuși birui aceste perioade de lipsă a bucuriei? Putem observa felul în care acești oameni au depășit crizele de depresie. Iov a spus că dacă ne rugăm și ne amintim binecuvântările lui Dumnezeu, El va restaura bucuria și neprihănirea noastră (Iov 33:26). David a scris că studiul Cuvântului lui Dumnezeu ne poate aduce bucurie (Psalmul 19:8). David a înțeles, de asemenea, că trebuie să Îl laude pe Dumnezeu chiar și în mijlocul disperării (Psalmul 42:5). În cazul lui Ilie, Dumnezeu l-a lăsat să se odihnească pentru o perioadă, mai apoi a trimis un om, pe Elisei, pe a-l ajuta (1 Împărați 19:19-21). De asemenea, avem nevoie de prieteni cu care să împărtășim durerile noastre (Eclesiastul 4:9-12). Ne poate fi de ajutor să împărtășim sentimentele noastre cu un prieten creștin. S-ar putea să fim surprinși când vom descoperi că și ei s-au zbătut cu lucruri asemănătoare nouă.

Cel mai important aspect: este sigur că focalizarea pe noi înșine, pe durerile și problemele noastre, precum și pe trecutul nostru nu va produce niciodată bucurie adevărată din punct de vedere spiritual. Bucuria nu se găsește în materialism, nu se poate găsi în psihoterapie și, cu siguranță, nu se poate afla prin concentrarea asupra noastră înșine. Ea se găsește în Hristos. Noi, cei care-I aparținem Domnului, „ne lăudăm în Hristos Isus și nu ne punem încrederea în lucrurile pământești” (Filipeni 3:3). Să-L cunoaștem pe Hristos înseamnă să dobândim o adevărată înțelegere despre noi înșine și înțelegere spirituală, ceea ce face imposibil să ne lăudăm cu noi înșine, cu înțelepciunea, cu puterea, cu bogăția sau cu bunătatea noastră, ci doar cu Hristos – cu înțelepciunea și cu puterea Sa, cu bogățiile și cu bunătatea Sa și cu Persoana Sa. Dacă rămânem în El, dacă ne adâncim în Cuvântul Lui și căutăm să-L cunoaștem pe El mai intim, bucuria noastră va deveni „deplină” (Ioan 15:1-11).

În cele din urmă, nu uitați că doar prin Duhul Sfânt al lui Dumnezeu putem găsi bucurie deplină (Psalmul 51:11-12; Galateni 5:22; 1 Tesaloniceni 1:6). Nu putem face nimic separat de puterea lui Dumnezeu (2 Corinteni 12:10, 13:4). Într-adevăr, cu cât încercăm să avem bucurie mai mare prin propriile eforturi, cu atât devenim mai triști. Odihnește-te în brațul Domnului (Matei 11:28-30) și caută fața Sa prin intermediul rugăciunii și al Scripturii. „Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria și pacea pe care o dă credința, pentru ca prin puterea Duhul Sfânt să fiți tari în nădejde” (Romani 15:13).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum pot experimenta bucurie în viața mea de creștin?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries