settings icon
share icon
Întrebare

Este necesar botezul înainte ca cineva să poată lua Cina?

Răspuns


În Scriptură nu se afirmă că o persoană trebuie să fie botezată înainte să poată lua Cina Domnului. Totuși, aceeași cerință atât pentru botez, cât și pentru participarea la Cina Domnului este mântuirea prin credința în moartea, îngroparea și învierea lui Isus Cristos.

Cina Domnului a fost instituită de Isus, când a mâncat Paștele cu ucenicii Săi, în seara de dinaintea răstignirii Sale (Matei 26.20-28). În Matei 28.19, după moartea și învierea Domnului nostru, El le-a dat ucenicilor Săi Marea Însărcinare, de a merge în toată lumea şi să propovăduiască Evanghelia Sa. Isus a continuat însărcinarea cu o poruncă de a-i boteza pe cei nou-credincioși. Botezul în apă în Numele Trinității a fost practicat de Biserică încă de la începutul său. Singura cerință, cum am afirmat mai sus, este ca individul să se fi încrezut în Domnul Isus Cristos ca Mântuitor. Botezul este o imagine a experienței mântuirii și este un act de ascultare de Domnul. Mulți cercetători ai Bibliei îl consideră ca fiind primul pas în ucenicia creștină.

Cina Domnului este o cale prin care cei care cred în Cristos au comuniune cu Domnul lor și își amintesc de moartea Lui. Botezul este un semn important de identificare a credincioșilor în Cristos. Un om care nu a fost botezat poate fi credincios, dar încă nu s-a identificat în mod public ca fiind astfel sau nu a făcut primul pas al ascultării de Cristos. Poate că acesta este motivul pentru care unele biserici cer să fie făcut botezul înainte de participarea la Cina Domnului. Totuși, din nou, Scriptura nu dă niciunde această indicație.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este necesar botezul înainte ca cineva să poată lua Cina?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries