settings icon
share icon
Întrebare

Vor merge în cer oamenii cu boli mintale? Manifestă Dumnezeu îndurare față de cei cu retard, tulburări, debilități sau handicapuri mintale?

Răspuns


Biblia nu spune în mod specific dacă oamenii bolnavi mintal vor merge sau nu în cer. Însă există anumite dovezi biblice că oricine care nu e capabil să ia o decizie pentru mântuire e acoperit de moartea lui Cristos. Acest lucru e similar cu felul în care se crede în general că copiii sunt luați în mod automat la cer când mor înainte de a ajunge la punctul în care să fie în stare să ia o decizie pentru sau împotriva lui Cristos. Lui David i-a murit un copil, și gândul cu care s-a consolat a fost: „Pot să-l întorc în viață? Eu mă voi duce la el, dar el nu se va întoarce la mine." (2 Samuel 12.23) David știa că-și va vedea copilul în cer, într-o zi. Din această afirmație, putem presupune că, prin harul lui Dumnezeu, bebelușii, precum și copiii mici sunt acoperiți pentru mântuire de moartea lui Cristos.

Putem postula că oamenii cu handicap mental sunt acoperiți și ei de acest principiu. Totuși, Cuvântul lui Dumnezeu nu spune în mod specific acest lucru. Cunoscând dragostea, harul și îndurarea lui Dumnezeu, acest lucru ar părea în acord cu caracterul Său. Orice persoană cu tulburări mintale până în măsura în care nu e conștientă de starea ei de păcat și nu poate crede în Cristos pentru mântuire e în aceeași categorie ca un copil, și nu e nepotrivit să presupunem că acea persoană e salvată prin harul și îndurarea aceluiași Dumnezeu care îi salvează pe bebeluși și pe copiii mici.

Însă, la fel ca în toate lucrurile, trebuie să fim atenți să nu devenim dogmatici cu privire la orice chestiune pe care Biblia nu o abordează în mod specific. Știm că Isus îi primește ca ai Săi pe toți cei pe care I-i dă Tatăl, și nu-l va pierde pe niciunul dintre ei (Ioan 6.39). Isus a spus despre ei: „Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri și nimeni nu le va smulge din mâna Mea." (Ioan 10.28) Putem găsi alinare în cunoașterea faptului că planul lui Dumnezeu e întotdeauna perfect, El face întotdeauna ceea ce e potrivit și drept și dragostea și îndurarea Lui sunt infinite și veșnice.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Vor merge în cer oamenii cu boli mintale? Manifestă Dumnezeu îndurare față de cei cu retard, tulburări, debilități sau handicapuri mintale?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries