settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre bisexualitate/pansexualitate? E păcat să fii bisexual?

Răspuns


Biblia nu menționează niciunde în mod direct bisexualitatea. Însă este clar din felul în care condamnă Biblia homosexualitatea că și bisexualitatea ar fi considerată un păcat. Leviticul 18.22 afirmă că a avea relații sexuale cu o persoană de același sex este o urâciune. Romani 1.26-27 condamnă relațiile sexuale între persoane de același sex, fiindcă părăsesc ceea ce este natural. 1 Corinteni 6.9 afirmă că cei care comit păcatul homosexualității nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Aceste adevăruri li se aplică în egală măsură bisexualilor și homosexualilor.

Biblia ne spune că un om devine bisexual sau homosexual datorită păcatului (Romani 1.24-27). Aceasta nu înseamnă în mod neapărat păcate pe care le-a comis, ci mai degrabă se referă la păcat în sine. Păcatul denaturează, sucește și pervertește totul în creație. Bisexualitatea și homosexualitatea sunt cauzate de păcatul care ne „deteriorează” din punct de vedere spiritual, mental, emoțional și fizic. Păcatul este plaga, și bisexualitatea este pur și simplu unul dintre simptome.

Mulți creștini se concentrează în mod greșit asupra bisexualității și a homosexualității ca fiind păcate rele în mod aparte. Biblia nu prezintă niciunde homosexualitatea ca fiind un păcat care e iertat mai puțin decât alte păcate. Un bisexual e la aceeași distanță de mântuire ca omul legalist „moral”. Dumnezeu oferă iertare oricui și tuturor celor care își vor pune încrederea în Cristos pentru mântuire. Aici sunt incluse și persoanele implicate în bisexualitate. Odată ce e primită iertarea prin Cristos, Dumnezeu va începe procesul de a distruge faptele firii (Galateni 5.19-21) și de a dezvolta roada Duhului (Galateni 5.22-23). Uneori Dumnezeu ne ia dorința pentru un păcat aparte și alte dăți ne dă puterea de a rezista ispitei. Procesul transformării durează o viață întreagă. Când eșuăm, Dumnezeu e credincios să ierte și să curățească (1 Ioan 1.9). El e, de asemenea, credincios să Își finalizeze lucrarea în noi (Filipeni 1.6). Promisiunea unei „făpturi noi” e pentru oricine își va pune încrederea în Cristos (2 Corinteni 5.17).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre bisexualitate/pansexualitate? E păcat să fii bisexual?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries