settings icon
share icon
Întrebare

Ce este o binecuvântare a casei conform Bibliei?

Răspuns


Binecuvântarea unei case (numită și "vindecarea casei" sau "curățarea casei") este un ritual efectuat de un lider religios cu intenția de a-i proteja pe cei care locuiesc în casă de greutăți și necazuri. Multe religii au o anumită formă de binecuvântare a casei care face parte din practicile sau tradițiile lor obișnuite.

În creștinism, binecuvântarea casei este o tradiție veche. În protestantism și în creștinismul ortodox, binecuvântarea ia de obicei forma unei rugăciuni asupra casei, dar practicile variază de la o regiune și religie la alta. Uneori, binecuvântarea ia forma agățării unei imagini înrămate a lui Hristos cu o rugăciune imprimată pe ea. Preoții catolici efectuează binecuvântări de case pentru membrii bisericii lor prin stropirea cu apă sfințită în fiecare cameră în timp ce se roagă pentru locuitorii casei. Preoții vor face adesea binecuvântări de case în ziua Epifaniei (6 ianuarie) pentru a comemora vizita Magilor la Isus și aducerea de daruri (Matei 2:11).

În Biblie, Dumnezeu a binecuvântat casele slujitorilor Săi pentru scopurile și gloria Sa (Geneza 39:5; Ezechiel 44:30). Nu există nimic care să indice că un ritual a precedat binecuvântarea. Dumnezeu pur și simplu Și-a binecuvântat poporul care Îl urma în ascultare.

Nu există nimic păcătos sau nebiblic în legătură cu o binecuvântare a casei. Este o tradiție a omului. Biblia nu cere niciun ritual pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze o casă și nici nu prezintă vreo regulă cu privire la modul în care ar trebui să se facă binecuvântarea unei case. Ca tradiție, binecuvântarea casei este ceva ce suntem liberi să alegem sau nu să facem. Pentru a evita să ne încredem în superstiții, ar trebui să ne amintim că Dumnezeu este Cel care binecuvântează, nu o poză într-o ramă sau apa sfințită.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este o binecuvântare a casei conform Bibliei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries