settings icon
share icon
Întrebare

Ce trebuie să fac ca să aud: „Bine, rob bun și credincios” când voi sosi în cer?

Răspuns


În Pilda talanților spusă de Isus, Domnul ne vorbește despre doi slujitori credincioși care au folosit ceea ce le-a fost dat pentru a spori averea stăpânului. Când stăpânul s-a întors după o absență lungă, i-a recompensat pe cei doi slujitori credincioși ai lui și fiecăruia dintre ei le-a spus: „Bine, rob bun și credincios, ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” (Matei 25.21, 23) Fiecare creștin tânjește să audă aceste cuvinte de pe buzele lui Isus într-o zi în cer.

Suntem mântuiți prin har, prin credință (Efeseni 2.8-9), dar suntem salvați „pentru a face fapte bune” (Efeseni 2.10). Isus a vorbit despre a ne aduna comori în cer (Matei 6.20), și Pilda talanților pe care o spune indică câteva răsplătiri pentru cei care-L slujesc cu credincioșie în această lume.

Pentru a auzi cuvintele: „Bine, rob bun și credincios” din partea lui Isus, în primul rând asigură-te că ești mântuit. Cel necredincios nu va auzi niciodată acele cuvinte, fiindcă „fără credință este cu neputință să fim plăcuți lui Dumnezeu” (Evrei 11.6). Și recunoaște că Isus nu este doar Mântuitorul tău, ci și Domnul tău (vezi Luca 6.46). „Slujiți Domnului cu bucurie!” (Psalmul 100.2)

Iată câteva idei de moduri în care Îl poți sluji pe Domnul:

1. Împărtășește Evanghelia. Domnul Isus vrea ca noi să facem ucenici, învățându-i pe alții despre natura și caracterul lui Dumnezeu și spunându-le despre înțelesul morții și al învierii Lui (Matei 28.18-20).

2. Ajută-i pe cei dezavantajați. În istorisirea despre omul bogat și Lazăr din Luca 16.19-31, bogatul este condamnat pentru că nu-l ajută pe Lazăr și pentru că se încrede prea mult în bogății. Nu pune satisfacția personală înaintea nevoilor altora. 1 Ioan 3.17 spune: „Dar cine are bogățiile lumii acesteia și vede pe fratele său în nevoie și își închide inima față de el, cum rămâne în el dragostea de Dumnezeu?”

3. Iartă-i pe alții și ofensele lor. Nu e același lucru cu reconcilierea sau încrederea, ci înseamnă că renunți la răzbunare. Domnul Isus a dat un model de iertare: „Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri și, când era chinuit, nu amenința, ci Se supunea dreptului Judecător.” (1 Petru 2.23)

4. Consideră poziția ta de autoritate ca o oportunitate de a-i ajuta pe oamenii subordonați ție și consideră poziția ta de supunere ca o oportunitate de a te supune față de autoritatea aflată asupra ta, așa cum S-a supus Isus autorității Tatălui. În oricare dintre cazuri, poți fi asemenea lui Cristos, fiindcă Isus a fost atât Stăpân, cât și Slujitor față de diferiți oameni. „Purtați-vă sarcinile unii altora și veți împlini astfel legea lui Cristos.” (Galateni 6.2)

5. Caută să cunoști caracterul lui Dumnezeu mai bine prin părtășia bisericii, ascultând predici, studiind Biblia, rugându-te și notând felul în care se pare că a fost implicat în viața ta.

6. Recunoaște că fiecare poziție de avantaj în care te afli se datorează lui Dumnezeu, Sursa fiecărei binecuvântări: „Orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor.” (Iacov 1.17)

7. Fii gata să fii nepopular, dând dovadă de curaj ales, la fel ca Bunul samaritean din pilda lui Isus (Luca 10.30-37). Fă întotdeauna ceea ce spune Biblia că este drept. „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!” (Faptele Apostolilor 5.29)

8. În judecată morală introspectivă (evaluarea propriului tău caracter), privește la caracterul lui Isus ca la o măsură, în loc să-ți justifici acțiunile și atitudinile îndoielnice. Dă dovadă de umilință.

Totul se reduce la aceasta: iubește-L pe Dumnezeu mai mult decât orice și iubește-i pe alții cu sinceritate (Marcu 12.30-31). La scaunul de judecată al lui Cristos, cei care Îi sunt credincioși Domnului care i-a salvat vor auzi aceste cuvinte: „Bine, rob bun și credincios”. Niciun slujitor adevărat al Domnului nu-și poate dori mai mult.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce trebuie să fac ca să aud: „Bine, rob bun și credincios” când voi sosi în cer?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries