settings icon
share icon
Întrebare

A folosit Dumnezeu „Big Bangul" ca să creeze Universul?

Răspuns


Unii creștini se opun vehement teoriei „Big Bangului". O văd ca pe o încercare de a explica originea Universului separat de Dumnezeu. Alții aderă la teoria Big bangului, considerând că Dumnezeu Însuși a cauzat Big Bangul. Dumnezeu, în infinita Lui înțelepciune și putere, ar fi putut alege să folosească Big Bangul ca metodă de a crea Universul, dar nu a făcut acest lucru. Motivul care poate fi afirmat în mod absolut e că Biblia argumentează împotriva unei astfel de metode. Iată câteva contradicții între Biblie și teoria Big Bang:

În Genesa 1, Dumnezeu a creat pământul înaintea soarelui și a stelelor. Teoria Big Bang cere ca lucrurile să fie exact invers. În Genesa 1, Dumnezeu creează pământul, soarele, luna, viața platelor, a animalelor și omenirea în decurs de șase zile de 24 de ore. Teoria Big Bang face necesare miliarde de ani. În Genesa 1, Dumnezeu a creat toată materia prin cuvântul Lui rostit. Teoria Big Bang începe cu faptul că materia exista deja și nu explică deloc sursa inițială sau cauza materiei.

În Genesa 1, Dumnezeu a insuflat viață în corpul omului perfect creat, Adam. Teoria Big Bang face necesare miliarde de ani și miliarde de circumstanțe întâmplătoare ca să se ajungă la primul om și nu explică în niciun fel cum prima formă de viață microscopică s-a întâmplat să „evolueze" dintr-un atom fără viață. În Biblie, Dumnezeu e veșnic, pe când materia și Universul nu sunt. Există diferite versiuni pentru teoria Big Bang, dar în majoritatea dintre ele Universul și/sau materia sunt considerate veșnice. În Genesa 1, existența lui Dumnezeu e luată ca un fapt dat: „La început, Dumnezeu..." Scopul adevărat al teoriei Big Bang este să-I nege existența.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

A folosit Dumnezeu „Big Bangul" ca să creeze Universul?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries