settings icon
share icon
Întrebare

De ce e importantă memorarea Bibliei?

Răspuns


Memorarea Bibliei e de maximă importanță în viața de creștin. În mod real, memorarea Scripturii e probabil în exclusivitate cel mai crucial element în creșterea spirituală și în victoria asupra păcatului. Cuvântul lui Dumnezeu e puternic pentru că e literalmente „insuflat de Dumnezeu" din mintea Duhului Sfânt (2 Timotei 3.16-17), și atunci când ne umplem mintea cu cuvintele Lui memorând Scriptura, ne facem rost de cea mai puternică unealtă spirituală care există.

Atunci când memorăm Cuvântul lui Dumnezeu, se întâmplă câteva lucruri. Psalmul 119.11 ne spune că psalmistul a ascuns Cuvântul lui Dumnezeu în inima lui, să nu păcătuiască împotriva lui Dumnezeu. Nu numai că a auzit și a citit Cuvântul, ci l-a asimilat în interior și l-a depus în mintea și în memoria lui pentru o folosire viitoare. Cuvântul lui Dumnezeu e singura armă eficientă a credinciosului împotriva păcatului, și când e însușită în minte prin memorarea Bibliei, e o influență puternică pentru evlavie și trăire în neprihănire. Evrei 4.12 ne spune că Cuvântul lui Dumnezeu e „viu și lucrător", însemnând că are o putere supranaturală de a ne modela în asemănarea cu Cristos când medităm asupra lui, și nu este mod mai bun de a medita la Cuvânt decât să îl avem în mintea și în memoria noastră.

Efeseni 6.13-17 descrie armătura credinciosului în bătălia pentru sufletul nostru și pentru supraviețuirea spirituală. Toate elementele armăturii sunt defensive, cu excepția unuia singur. Singura armă ofensivă e „sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu" (v. 17). La fel cum Isus a folosit Cuvântul lui Dumnezeu să respingă atacurile lui Satan (Matei 4.1-11), și noi trebuie să fim în stare să folosim aceeași armă. Însă rareori Satan ne dă timp să luăm în mână o Biblie și să găsim pasajele corecte, când suntem confruntați cu minciunile și înșelăciunea lui. Memorarea Bibliei asigură faptul că vom avea în minte adevărurile și principiile potrivite și vom putea să le accesăm în mod instant, pentru a răspunde eficient răului care caută să ne distrugă (1 Petru 5.8). Romani 12.1-2 ne îndeamnă să ne „înnoim" mintea, să nu mai fim influențați de gândirea care ne conformează lumii. Singura modalitate de a ne înnoi mintea este să o umplem cu Scriptura.

Memorarea Scripturii este privilegiul și responsabilitatea fiecărui creștin. Ne stau la dispoziție câteva sisteme excelente de memorare a Scripturii. Chiar și fără o metodă publicată specifică, oricine poate începe cu versetele-cheie ale credinței creștine – cum sunt Ioan 3.16 și Efeseni 2.8-9 – și să continue să clădească verset după verset. Cheia este trecerea în revistă continuă a celor deja memorate înainte de adăugarea unuia nou. Orice metodă e folosită, beneficiile memorării Bibliei sunt victoria asupra păcatului, întărirea credinței și bucuria în viața creștină.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce e importantă memorarea Bibliei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries