settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre superstiții?

Răspuns


Superstiția se bazează pe credința ignorantă că un obiect are puteri magice. Un alt cuvânt pentru superstiție e „idolatria". Biblia nu susține ideea de lucruri care se petrec la întâmplare, ci nimic nu se face în afara controlului suveran al lui Dumnezeu. El fie cauzează, fie îngăduie toate lucrurile, potrivit cu planul Său divin (Fapte 4.28, Efeseni 1.10).

Sunt multe feluri de superstiții în lume, variind de la unele „nevinovate" – cum e să nu treci pe sub o scară –, și până la practicile oculte de astrologie, magie neagră, ghicire, voodoo și vrăjitorie. Scriptura îi condamnă pe cei care practică astrologia (Deuteronomul 4.19), magia, ghicirea și vrăjitoria (2 Împărați 21.6, Isaia 2.6). Idolatria e și ea interzisă, și niciunul dintre cei care o practică nu va intra în Împărăția lui Dumnezeu (Apocalipsa 21.27). Aceste feluri de practici sunt extrem de periculoase pentru că deschid mintea celor care le practică spre influența celui rău. 1 Petru 5.8 ne avertizează: „Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită."

Credința noastră nu trebuie să provină din obiecte sau ritualuri de origine omenească, ci de la singurul Dumnezeu adevărat, care dă viața veșnică. „Luați seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia și cu o amăgire deșartă după datina oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii, și nu după Cristos. Căci în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii și stăpâniri." (Coloseni 2.8-10)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre superstiții?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries