settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre reîncarnare?

Răspuns


Conceptul de reîncarnare nu are nicio bază biblică, care ne spune clar că murim o singură dată, și apoi vom sta la judecată (Evrei 9.27). Biblia nu pomenește niciodată despre oameni care au avut o a doua șansă la viață sau care s-ar fi întors ca oameni diferiți sau ca animale. Isus i-a spus tâlharului de pe cruce: „Astăzi vei fi cu Mine în rai" (Luca 23.43), nu „Vei avea o altă șansă de a trăi o viață pe pământ." Matei 25.46 ne spune în mod specific că credincioșii vor merge în viața veșnică, pe când necredincioșii vor merge în pedeapsa veșnică. Reîncarnarea a fost o credință populară de mii de ani, dar nu a fost acceptată niciodată de creștini sau de urmașii iudaismului, pentru că e contradictorie Scripturii.

Pasajul pe care unii îl indică ca dovadă pentru reîncarnare este Matei 17.10-12, care îl leagă pe Ioan Botezătorul de Ilie. Însă pasajul nu spune că Ioan Botezătorul a fost Ilie reîncarnat, ci că el ar fi împlinit profeția venirii lui Ilie dacă oamenii ar fi crezut cuvintele lui și, prin urmare, ar fi crezut în Isus ca Mesia (Matei 17.12). Oamenii l-au întrebat în mod specific pe Ioan Botezătorul dacă era Ilie, și el a spus: „Nu sunt!" (Ioan 1.21)

Credința în reîncarnare este un fenomen antic și este un crez central în majoritatea tradițiilor religioase indiene, cum sunt hinduismul, sikhismul și jainismul. Mulți neopăgâni cred și ei în reîncarnare, așa cum fac unele mișcări New Age, împreună cu cei care urmează spiritismul. Însă pentru creștini nu poate fi nicio îndoială: reîncarnarea nu e biblică și trebuie respinsă ca fiind falsă.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre reîncarnare?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries