settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre prostituție? Va ierta Dumnezeu o persoană prostituată?

Răspuns


Prostituția e adesea numită „cea mai veche profesie". Într-adevăr, acesta a fost un mod obișnuit pentru femei de a face bani, chiar în timpurile Bibliei. Biblia ne spune că prostituția e un lucru imoral. Proverbele 23.27-28 spune: „Căci curva este o groapă adâncă și străina, o fântână strâmtă. Ea pândește ca un hoț și mărește între oameni numărul celor stricați."

Dumnezeu interzice implicarea cu prostituatele pentru că știe că o astfel de implicare e în detrimentul atât a bărbaților, cât și a femeilor. „Căci buzele femeii străine strecoară miere și cerul gurii ei este mai lunecos decât untdelemnul, dar la urmă este amară ca pelinul, ascuțită ca o sabie cu două tăișuri. Picioarele ei coboară la moarte, pașii ei dau în Locuința morților." (Proverbele 5.3-5)

Prostituția nu distruge numai căsniciile, familiile și viețile, ci distruge și duhul și sufletul într-un fel care duce la moarte fizică și psihică. Dumnezeu vrea să ne păstrăm puri și să folosim trupul nostru ca unealtă în folosul Său și pentru gloria Lui (Romani 6.13). 1 Corinteni 6.13 spune: „Trupul nu este pentru curvie: el este pentru Domnul și Domnul este pentru trup."

Cu toate că prostituția e un lucru păcătos, prostituatele nu trec dincolo de sfera iertării lui Dumnezeu. Biblia consemnează cum a folosit o prostituată pe nume Rahav ca să-Și ducă mai departe la îndeplinire planul. Drept urmare pentru ascultarea ei, ea și familia ei au fost răsplătite și binecuvântate (Iosua 2.1, 6.17-25). În Noul Testament, o femeie care fusese cunoscută ca păcătoasă în domeniul sexual – înainte ca Isus să o ierte și să o curețe de păcat – a găsit ocazia să-L slujească pe Isus când Acesta era în vizită în casa unui fariseu. Femeia, recunoscându-L pe Cristos ca cine era, a adus o sticlă cu parfum scump. Cu regret și pocăință, a plâns și a vărsat parfumul pe picioarele Lui, ștergându-le apoi cu părul ei. Când fariseii L-au criticat pe Isus că a acceptat acest gest de dragoste din partea femeii „imorale", El i-a mustrat și a acceptat închinarea femeii. Datorită credinței ei, Cristos iertase toate păcatele ei și a fost primită în Împărăția Lui (Luca 36-50).

Când vorbea cu cei care au refuzat să creadă adevărul despre El, Isus Cristos a zis: „Adevărat vă spun că vameșii și curvele merg înaintea voastră în Împărăția lui Dumnezeu. Fiindcă Ioan a venit la voi umblând în calea neprihănirii și nu l-ați crezut. Dar vameșii și curvele l-au crezut. Și, măcar că ați văzut lucrul acesta, nu v-ați căit în urmă ca să-l credeți." (Matei 21.31-32)

Ca oricine altcineva, prostituatele au oportunitatea să primească mântuirea și viața veșnică din partea lui Dumnezeu, să fie curățate de toată întinarea lor și să primească o viață nouă! Tot ceea ce trebuie să facă e să se întoarcă de la felul lor de viață păcătos la Dumnezeul Cel viu, ale cărui har și îndurare sunt nemărginite. „Căci, dacă este cineva în Cristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi." (2 Corinteni 5.17)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre prostituție? Va ierta Dumnezeu o persoană prostituată?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries