settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre necromanție?

Răspuns


Necromanția e definită ca fiind invocarea spiritelor celor morți în scopul dezvăluirii prin magie a viitorului sau pentru a influența cursul evenimentelor. În Biblie, necromanția e numită „ghicire", „vrăjitorie" și „prezicere" și e interzisă în repetate rânduri (Leviticul 19.26, Deuteronomul 18.10, Galateni 5.19-20, Fapte 19.19), fiind o urâciune pentru Dumnezeu. E un lucru împotriva căruia Domnul Se pronunță foarte puternic și trebuie evitat la fel de mult ca oricare alt rău. Și există două motive.

În primul rând, necromanția va implica demoni și îl expune pe cel care o practică la atacuri demonice. Satan și demonii lui caută să ne distrugă, nu să ne împărtășească adevăr sau înțelepciune. Ni se spune că „potrivnicul [nostru], diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită" (1 Petru 5.8). În al doilea rând, necromanția nu se bazează pe Domnul pentru a primi informații, Cel care a promis să dea înțelepciune cu mână largă celor care o cer (Iacov 1.5). Lucrul acesta e foarte grăitor, pentru că Domnul vrea întotdeauna să ne conducă spre adevăr și viață, dar demonii vor întotdeauna să ne conducă spre minciuni și vătămare serioasă.

Ideea că spiritele celor morți pot fi contactate pentru informații e falsă. Cei care încearcă să inițieze un astfel de contact inevitabil contactează spirite demonice, nu spiritele celor dragi morți. Cei care mor merg imediat în rai sau în iad – în rai dacă au crezut în Isus ca Salvator al lor și în iad dacă nu au crezut. Nu există contact între cei morți și cei vii. Prin urmare, a căuta contactul cu cei morți e un lucru nenecesar și foarte periculos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre necromanție?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries