settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre durere?

Răspuns


Cuvântul „durere" sau altă formă a lui apare de peste 70 de ori în Scriptură. Folosința primară a cuvântului explică originea durerii din timpul nașterii copiilor: „Femeii i-a zis: «Voi mări foarte mult suferința și însărcinarea ta; cu durere vei naște copii, și dorințele tale se vor ține după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine.»" (Genesa 3.16) Contextul de aici e că Adam și Eva au păcătuit, și durerea nașterii de copii e una dintre consecințele păcatului. Din cauza păcatului, întregul pământ a fost blestemat, și moartea a intrat ca rezultat (Romani 5.12). Așadar, se poate concluziona că durerea e unul dintre multele rezultate ale păcatului original.

Cu toate că nu se afirmă specific în Biblie, din punct de vedere medical știm că durerea este un dar. În lipsa durerii, nu am ști când avem nevoie de atenție medicală. De altfel, absența durerii e una dintre problemele asociate cu lepra. Copiii nu ar învăța niciodată că atingerea unei sobe încinse nu e o idee bună, și nici nu am fi alertați cu privire la o afecțiune medicală periculoasă fără durerea asociată acesteia. Vorbind din punct de vedere spiritual, unul dintre beneficiile durerii e exprimat de Iacov: „Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare." (Iacov 1.2-3) Potrivit lui Iacov, când suferim încercări dureroase, putem găsi bucurie în faptul că știm că Dumnezeu lucrează în noi să producă răbdare și caracter asemănător cu al lui Cristos. Acest lucru se aplică durerii mentale, emoționale și spirituale, cât și fizice.

Durerea ne oferă, de asemenea, ocazia să experimentăm harul lui Dumnezeu. Gândește-te la ce a zis Pavel: „Și El mi-a zis: «Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.» Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Cristos să rămână în mine." (2 Corinteni 12.9) Pavel vorbea despre un „țepuș în carne" care îl necăjea. Nu știm ce a fost, dar se pare că era dureros pentru Pavel. El a recunoscut că harul lui Dumnezeu i-a fost dat, să poată răbda. Dumnezeu le va da copiilor Lui harul de a putea purta durerea.

Însă adevărata veste bună este că Isus a murit în locul nostru pentru păcatele nostre: „Cristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiți, ca să ne aducă la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh." (1 Petru 3.18) Prin credința în Isus Cristos, Dumnezeu îi dă credinciosului viața veșnică și toate binecuvântările care sunt incluse, una dintre ele fiind: „El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut." (Apocalipsa 21.4) Durerea pe care o experimentăm ca parte naturală din trăirea într-o lume căzută, aflată sub blestem va aparține trecutului pentru aceia care, prin credința în Cristos, vor petrece veșnicia în cer împreună cu El.

În concluzie, cu toate că durerea nu e un lucru plăcut, trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru ea, pentru că ne alertează că ceva nu e în regulă în corpul nostru. De asemenea, ne face să ne gândim la consecințele îngrozitoare ale păcatului și să-I fim extrem de recunoscători lui Dumnezeu că ne-a pus la dispoziție o cale de a fi salvați. Când ne aflăm în durere, e un timp excelent să conștientizăm că Isus a îndurat durere fizică și emoțională sfâșietoare în locul nostru. Nu există durere care să se poată apropia de evenimentele terifiante de la răstignirea lui Isus, și El a suferit acea durere de bunăvoie, pentru a ne răscumpăra și a-L glorifica pe Tatăl.

English



Înapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre durere?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries