settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre channeling?

Răspuns


Biblia vorbește foarte clar în privința channeling-ului și a contactării celor morți. Scriptura are o perspectivă foarte documentată asupra mediumității, a channeling-ului și a prezicerii viitorului. Leviticul 19.31 spune: „Să nu vă duceți la cei ce cheamă duhurile morților, nici la vrăjitori ... ca să nu vă spurcați cu ei." Leviticul 20.6 afirmă: „Dacă cineva se duce la cei ce cheamă pe morți și la ghicitori ca să curvească după ei, Îmi voi întoarce Fața împotriva omului aceluia și-l voi nimici din mijlocul poporului lui." Deuteronomul 18.12 spune că consultarea mediumurilor sau channeling-ul sunt „o urâciune". În mod clar, Dumnezeu consideră aceste practici ca fiind păcătoase și fără niciun beneficu.

Saul, un împărat puternic al lui Israel, la final a atins punctul-limită al tragicei sale îndepărtări de Dumnezeu când s-a implicat personal în channeling. Saul a ales să caute răspunsuri din partea unui medium, când Dumnezeu nu i-a mai dat răspunsurile pe care le dorea. În 1 Samuel 28.6-20, Saul i-a cerut unui medium să cheme spiritul prorocului Samuel. Eroarea lui gravă e menționată mai târziu în 1 Cronici 10.13-14, care subliniază faptul că implicarea aceasta a lui Saul a fost greșită: „S-a făcut vinovat de fărădelege față de Domnul, al cărui cuvânt nu l-a păzit, și pentru că a întrebat și a cerut sfatul celor ce cheamă morții."

Ca și creștini, trebuie să căutăm răspunsurile lui Dumnezeu la întrebările noastre. Să ne rugăm sau să apelăm prin channeling la o altă ființă este idolatrie. A ne ruga oricărei persoane moarte, inclusiv apostolilor, Mariei și așa mai departe, nu e foarte diferit de a participa la o ședință de spiritism și a-i cere unei rude moarte să ne ajute. Majoritatea așa-numitelor mediumuri sunt de fapt șarlatani care folosesc trucuri de memorie, complici bine plasați și efecte speciale pentru a-i înșela pe oameni. Cei care nu sunt șarlatani cooperează cu ființe spirituale periculoase. Agenții lui Satan sunt experți în a apărea ca spirite care ajută, făcând să le fie ușor să-i încurce și să-i corupă pe oamenii care se deschid prin channeling.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre channeling?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries