Ce spune Biblia despre channeling?


Întrebare: Ce spune Biblia despre channeling?

Răspuns:
Biblia vorbește foarte clar în privința channeling-ului și a contactării celor morți. Scriptura are o perspectivă foarte documentată asupra mediumității, a channeling-ului și a prezicerii viitorului. Leviticul 19.31 spune: „Să nu vă duceți la cei ce cheamă duhurile morților, nici la vrăjitori ... ca să nu vă spurcați cu ei." Leviticul 20.6 afirmă: „Dacă cineva se duce la cei ce cheamă pe morți și la ghicitori ca să curvească după ei, Îmi voi întoarce Fața împotriva omului aceluia și-l voi nimici din mijlocul poporului lui." Deuteronomul 18.12 spune că consultarea mediumurilor sau channeling-ul sunt „o urâciune". În mod clar, Dumnezeu consideră aceste practici ca fiind păcătoase și fără niciun beneficu.

Saul, un împărat puternic al lui Israel, la final a atins punctul-limită al tragicei sale îndepărtări de Dumnezeu când s-a implicat personal în channeling. Saul a ales să caute răspunsuri din partea unui medium, când Dumnezeu nu i-a mai dat răspunsurile pe care le dorea. În 1 Samuel 28.6-20, Saul i-a cerut unui medium să cheme spiritul prorocului Samuel. Eroarea lui gravă e menționată mai târziu în 1 Cronici 10.13-14, care subliniază faptul că implicarea aceasta a lui Saul a fost greșită: „S-a făcut vinovat de fărădelege față de Domnul, al cărui cuvânt nu l-a păzit, și pentru că a întrebat și a cerut sfatul celor ce cheamă morții."

Ca și creștini, trebuie să căutăm răspunsurile lui Dumnezeu la întrebările noastre. Să ne rugăm sau să apelăm prin channeling la o altă ființă este idolatrie. A ne ruga oricărei persoane moarte, inclusiv apostolilor, Mariei și așa mai departe, nu e foarte diferit de a participa la o ședință de spiritism și a-i cere unei rude moarte să ne ajute. Majoritatea așa-numitelor mediumuri sunt de fapt șarlatani care folosesc trucuri de memorie, complici bine plasați și efecte speciale pentru a-i înșela pe oameni. Cei care nu sunt șarlatani cooperează cu ființe spirituale periculoase. Agenții lui Satan sunt experți în a apărea ca spirite care ajută, făcând să le fie ușor să-i încurce și să-i corupă pe oamenii care se deschid prin channeling.

English


Înapoi la pagina de început în limba Română
Ce spune Biblia despre channeling?

Află cum să ...

petreci veșnicia cu Dumnezeuprimești iertare de la Dumnezeu