settings icon
share icon
Întrebare

Ce este un bastion în Biblie?

Răspuns


Un bastion este un zid fortificat sau ceva care oferă protecție sau sprijin. Termenul de bastion este folosit în principal în versiunea King James a Bibliei. De exemplu: "Observați bine bastioanele ei." (Psalmul 48:13) "Să construiești bastioane împotriva cetății care face război cu tine." (Deuteronom 20:20) "El a făcut în Ierusalim mașini, inventate de oameni vicleni, pentru a fi pe turnuri și pe bastioane, ca să arunce cu ele săgeți și pietre mari." (2 Cronici 26:15) NIV are "bastioane", "lucrări de asediu" și, respectiv, "apărări de colț", în versetele de mai sus.

Probabil că suntem familiarizați cu termenul de bastion datorită utilizării sale în traducerea în limba engleză a imnului clasic "A Mighty Fortress is Our God" ("Cetate tare-i Dumnezeu"), de Martin Luther. Acest imn prezintă puterea lui Dumnezeu în favoarea noastră în mijlocul unui război spiritual furibund. Primul vers, tradus exact din originalul englez, suna așa: "O cetate puternică este Dumnezeul nostru, un bastion care nu cedează niciodată."

Conceptul de Dumnezeu ca un bastion este o temă recurentă în Vechiul Testament. Multe pasaje se referă la Dumnezeu ca la un turn tare (Proverbe 18:10; Ieremia 16:19), o cetățuie (2 Samuel 22:2; Psalmul 91:2; 94:22) și un loc de scăpare (Psalmul 91:2, 9; 142:5). Copiii lui Dumnezeu sunt invitați să alerge la El pentru a găsi adăpost în vremuri de furtună (Psalmul 64:10; 118:8). Asemenea unui bastion, Domnul îi apără pe cei slabi și neajutorați (Psalmul 9:9; 12:5). El le oferă siguranță celor drepți care se refugiază în Numele Său (Proverbe 18:10). Ne refugiem în El prin încrederea în promisiunile Sale, în loc să ne punem credința în ceea ce putem vedea sau înțelege (Proverbe 3:5-6).

Isaia 26 conține o imagine minunată a mântuirii milostive a lui Dumnezeu față de poporul Său:

"În ziua aceea se va cânta cântecul acesta în țara lui Iuda:

«Avem o cetate puternică;

Dumnezeu va rândui mântuirea pentru ziduri și bastioane.

Deschideți porțile,

Ca să intre neamul neprihănit care păstrează adevărul.

Tu îl vei păzi în pace desăvârșită,

Al cărui gând este oprit la Tine,

Pentru că el se încrede în Tine.»" (Isaia 26:1-3, NKJV)

Îl lăudăm pe Domnul pentru că mântuirea Sa este un adevărat bastion. Cei care sunt în Hristos au găsit singura lor apărare împotriva lumii, a cărnii și a Diavolului. Lasă-l pe Satan să facă tot ceea ce poate; noi avem în Dumnezeu "un bastion care nu cedează niciodată".

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este un bastion în Biblie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries