settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre administrarea veniturilor tale?

Răspuns


Biblia are multe de spus cu privire la administrarea veniturilor. În privinţa împrumuturilor, vezi - Proverbe 6:1-5; 20:16; 22:7, 26-27 ("Bogatul stăpâneşte peste cei săraci, şi cel ce ia cu împrumut, este robul celui ce-i dă cu împrumut...Nu fi printre cei ce pun chezăşii, printre cei ce dau zălog pentru datorii. Căci dacă nu ai cu ce să plăteşti, pentru ce ai voi să ţi se ia patul de sub tine?"). Cu privire la mită, vezi - Proverbe 17:8; 18:16; 21:14; 28:21; 17:23 ("Cel rău primeşte daruri pe ascuns, ca să sucească şi căile dreptăţii"). Cu privire la bogăţii, vezi - Proverbe 10:15; 11:4; 18:11; 23:5; 28:20 "Un om credincios este năpădit de binecuvântări, dar cel ce vrea să se îmbogăţească repede nu rămâne nepedepsit."

Cu privire la lenevie şi venituri, vezi - Proverbe 6:6-11 ("Du-te la furnică, leneşule; uită-te cu băgare de seamă la căile ei, şi înţelepţeşte-te! Ea n-are nici căpetenie, nici privighetor, nici stăpân; totuşi îşi pregăteşte hrana vara, şi strânge de ale mâncării în timpul secerişului. Până când vei sta culcat, leneşule? Când te vei scula din somnul tău? Să mai dormi puţin, să mai aţipeşti puţin, să mai încrucişezi puţin mâinile ca să dormi!...Şi sărăcia vine peste tine, ca un hoţ, şi lipsa, ca un om înarmat."). Cu privire inutilitatea bogăţiilor, vezi – Eclesiastul 5:8-6:12 (5:10 spune: "Cine iubeşte argintul, nu se satură niciodată de argint, şi cine iubeşte bogăţia multă, nu trage folos din ea. Şi aceasta este o deşertăciune"). Citeşte de asemenea 1 Timotei 6:6-11. În ce priveşte dărnicia, citeşte - Luca 6:38; 2 Corinteni 9:6-15 (versetele 6-7: "Să ştiţi: cine seamănă puţin, puţin va secera; iar cine seamănă mult, mult va secera. Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău, sau de silă, căci pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu").

În ce priveşte responsabilitate, a se vedea - Luca 16:1-13 (versetul 11, "Deci dacă n-aţi fost credincioşi în bogăţiile nedrepte, cine vă va încredinţa adevăratele bogăţii?"). Citeşte de asemenea Iacov 1:17. Suntem de asemenea responsabili să asigurăm nevoile gospodăriei noastre. 1 Timotei 5:8 spune "Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios".

În concluzie, ce spune Biblia despre administrarea banilor? Răspunsul poate fi sumarizat într-un singur cuvânt - înţelepciune. Trebuie să fim înţelepţi cu privire la banii noştri. Este bine să facem economii, dar nu trebuie să alergăm după aceasta. Este necesar să cheltuim bani, dar trebuie să facem asta cu discreţie şi control. Trebuie să Îi dăm înapoi Domnului, cu bucurie şi cu sacrificiu. Ni se cere să folosim resursele noastre financiare pentru a-i ajuta pe alţii, dar cu discernământ şi călăuzirea Duhului lui Dumnezeu. Nu este greşit să fii bogat, dar este greşit să iubeşti banii. Nu este greşit să fii sărac, dar este greşit să îţi risipeşti banii pe lucruri inutile. Mesajul consecvent al Bibliei cu privire la administrarea banilor este acela de a fi înţelepţi.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre administrarea veniturilor tale?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries