settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre avort?

Răspuns


Biblia nu abordează specific problema avortului. Totuşi, există numeroase învăţături în Scriptură care lămuresc foarte clar care este punctul de vedere al lui Dumnezeu în privinţa avortului. Ieremia 1:5 ne spune că Dumnezeu ne cunoştea înainte ca să ne fi întocmit în pântece. Psalmul 139:13-16 vorbeşte despre implicarea activă a lui Dumnezeu în crearea şi formarea noastră în pântece. Exodul 21:22-25 spune că pedeapsa pentru cineva care provoacă moartea unui copil în pântece este aceeaşi cu cea dată pentru cineva care comite crimă. Aceasta arată clar că Dumnezeu consideră un copil în pântece ca fiind o fiinţă umană la fel ca şi un adult. Pentru creştini, avortul nu este o chestiune în care femeia are dreptul să aleagă. Este o chestiune legată de viaţa sau de moartea unei fiinţe umane făcută după chipul lui Dumnezeu (Geneza 1:26-27; 9:6).

Primul argument care întotdeauna se aduce împotriva poziţiei creştine legate de avort este, “Dar ce se întâmplă în caz de viol şi/sau incest?” Oricât ar fi de oribil să rămâi însărcinată ca urmare a violului şi/sau incestului, face asta ca uciderea unui copil să fie răspunsul la aşa ceva? Două greşeli nu fac un lucru corect. Copilul care este un rezultat al violului şi/sau incestului poate fi dat spre adopţie unei familii iubitoare care nu poate avea copii – sau copilul poate fi crescut chiar de mama lui. Încă o dată, copilul nu ar trebui să fie pedepsit pentru faptele rele ale tatălui său.

Al doilea argument care se aduce împotriva poziţiei creştine cu privire la avort este, “Dar atunci când viaţa mamei este în pericol?” Sincer, este cel mai dificil de răspuns la această întrebare legată de avort. În primul rând, să nu uităm că această situaţie se întâlneşte la mai puţin de 0,01% din totalul avorturilor care se fac astăzi în lume. Din ce în ce mai multe femei recurg la avort deoarece nu vor ca trupurile lor să se “deterioreze” şi nicidecum pentru că ar vrea să-şi salveze viaţa. În al doilea rând, să nu uităm că Dumnezeu este un Dumnezeu al miracolelor. El poate păzi viaţa mamei şi a copilului chiar dacă toate analizele medicale arată contrariul. Cu toate acestea, în final, decizia se ia între soţ, soţie şi Dumnezeu. Orice cuplu care se confruntă cu această situaţie extrem de dificilă ar trebui să se roage Domnului pentru înţelepciune (Iacov 1:5) astfel încât să înţeleagă care este voia lui Dumnezeu în acest sens.

Motivele aduse pentru 94% dintre avorturile care se fac în lume astăzi sunt altele decât că viaţa mamei ar fi în pericol. Marea majoritate a cazurilor pot fi clasificate în categoria "O femeie şi/sau partenerul ei au hotărât că nu doresc copilul pe care l-au conceput". Acesta este un gest de o răutate inimaginabilă. Chiar şi în situaţia cea mai dificilă a celorlalte 6% din cazuri, avortul nu ar trebui să fie niciodată prima opţiune. Viaţa unei fiinţe umane din pântece merită orice efort de a face ca o sarcină să fie dusă la termen.

Pentru femeile care au făcut un avort – păcatul de a face un avort nu este mai puţin de iertat ca orice alt păcat. Prin credinţa în Hristos şi pocăinţă autentică, toate păcatele pot fi iertate (Ioan 3:16; Romani 8:1; Coloseni 1:14). O femeie care a avut un avort, sau un bărbat care a încurajat un avort, sau chiar un doctor care a provocat unul – toţi pot fi iertaţi prin credinţa în Iisus Hristos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre avort?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries