settings icon
share icon
Întrebare

Ce se întâmplă cu aceia care nu au auzit niciodată despre Iisus?

Răspuns


Toţi oamenii sunt răspunzători înaintea lui Dumnezeu indiferent dacă ei “au auzit” despre El sau nu. Biblia ne spune că Dumnezeu S-a revelat pe Sine în natură (Romani 1:20) şi în inimile oamenilor (Eclesiastul 3:11). Problema este că rasa umană este păcătoasă; noi toţi respingem această cunoaştere a lui Dumnezeu şi ne răzvrătim împotriva Lui (Romani 1:21-23). În afara harului lui Dumnezeu, El ne-ar lăsa în voia dorinţelor noastre păcătoase ale inimilor noastre, permiţându-ne astfel să descoperim cât de inutilă şi mizerabilă este viaţa noastră departe de El. Şi El chiar permite aceste lucruri pentru aceia dintre noi care Îl respingem (Romani 1:24-32).

În realitate, nu este vorba despre faptul că unii oameni nu au auzit despre Dumnezeu. Ci mai degrabă problema este că ei au respins ceea ce au auzit şi ceea ce ei au văzut chiar în natura înconjurătoare. Deuteronom 4:29 spune: “Şi dacă de acolo vei căuta pe Domnul, Dumnezeul tău, Îl vei găsi dacă-l vei căuta din toată inima ta şi din tot sufletul tău”. Acest verset ne învaţă un principiu foarte important: oricine Îl caută cu adevărat pe Dumnezeu Îl găseşte. Dacă o persoană doreşte cu adevărat să Îl cunoască pe Dumnezeu, El se va face cunoscut acelei persoane.

Problema este că: “Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu” (Romani 3:11). Oamenii resping cunoaşterea lui Dumnezeu care este prezent în natură dar şi în inimile noastre şi decid astfel să se închine unui “dumnezeu” creat de ei înşişi. Este cu adevărat nebunesc să dezbatem dacă este drept din partea lui Dumnezeu să trimită în iad pe cineva care nu ar fi avut niciodată oportunitatea de a auzi Evanghelia lui Hristos. Oamenii sunt responsabili înaintea lui Dumnezeu pentru ceea ce Dumnezeu le-a revelat acestora. Biblia spune că oamenii resping această cunoaştere şi astfel Dumnezeu este drept în a-i condamna pe aceştia cu trimiterea în iad.

În loc să dezbatem ce se întâmplă cu aceia care nu au auzit niciodată, noi, creştinii, ar trebui să facem tot ce putem mai bine ca să fim siguri că oamenii aud Evanghelia. Noi toţi suntem chemaţi să răspândim Evanghelia popoarelor (Matei 28:19-20; Faptele Apostolilor 1:8). Faptul că ştim că oamenii resping cunoaşterea lui Dumnezeu revelata prin natura înconjurătoare trebuie să ne motiveze să proclamăm vestea bună a mântuirii prin Iisus Hristos. Numai prin acceptarea Evangheliei harului lui Dumnezeu prin Domnul Iisus Hristos pot fi oamenii mântuiţi de păcatele lor şi salvaţi de la despărţirea veşnică de Dumnezeu în iad.

Dacă presupunem că aceia care nu au auzit niciodată Evanghelia au parte totuşi de mila lui Dumnezeu, ajungem să facem o greşeală teribilă. Dacă oamenii care nu au auzit niciodată Evanghelia sunt totuşi mântuiţi...atunci ar trebui să facem tot ce ne stă în putinţă ca nici unul dintre oameni să nu audă niciodată Evanghelia. Cel mai nedorit lucru ar fi să spunem Evanghelia unei persoane care o respinge. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva, acea persoană ar urma să fie condamnată. Oamenii care nu aud Evanghelia sunt condamnaţi, altfel nu există nici un motiv pentru a face evanghelizare. De ce am risca faptul ca oamenii să respingă Evanghelia şi să se condamne astfel, dacă am şti ca ei ar fi fost deja mântuiţi pentru că nu ar fi auzit niciodată Evanghelia?

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce se întâmplă cu aceia care nu au auzit niciodată despre Iisus?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries