settings icon
share icon
Întrebare

Cât de importantă e atracția fizică când cauți un partener de căsnicie?

Răspuns


Nu e nicio îndoială că Dumnezeu a creat bărbații și femeile să fie atrași reciproc din punct de vedere fizic. Componenta sexuală în cadrul căsătoriei e importantă pentru intimitatea între soț și soție și pentru procreare și supraviețuirea rasei umane. În același timp, căsătoriile aranjate – inclusiv cele în care cei doi nu se văd unul pe celălalt până la nuntă – au fost regula în secolele trecute și încă se mai practică în anumite părți ale lumii și în ziua de azi.

Solomon descrie atracția pe care o simțea mirele pentru preaiubita lui în capitolele 4 și 7 din Cântarea cântărilor. El descrie frumusețea ei fizică și dorința lui după ea. Ea întoarce acest lucru în capitolul 8, descriind pasiunea ei pentru el și dorința de a fi îmbrățișată de el. Cântarea cântărilor e o descriere minunată a dragostei conjugale, în care atracția fizică constituie un component.

Aceasta nu înseamnă că atracția fizică e cel mai important aspect de luat în considerare când cauți un soț sau o soție. Un aspect e că frumusețea nu trebuie definită de lume. Ceea ce lumea socotește că e frumos cade sub standardul frumuseții descris în Scriptură. Frumusețea fizică pălește în timp, însă frumusețea adevărată continuă să strălucească dintr-o femeie care Îl iubește pe Dumnezeu (Proverbele 31.30). Petru le încurajează pe femei să-și dezvolte frumusețea interioară care vine din „curăția nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu” (1 Petru 3.3-5). Frumusețea exterioară e trecătoare; frumusețea din lăuntru e eternă.

Ceea ce e atrăgător la un bărbat trebuie de asemenea să vină din interior. Cel mai evident exemplu din Scriptură e Isus, care „n-avea nici frumusețe, nici strălucire ca să ne atragă privirile și înfățișarea Lui n-avea nimic care să ne placă” (Isaia 53.2). Și totuși, frumusețea gloriei și a harului Său, ca Fiu întrupat al lui Dumnezeu a strălucit din El pentru toți cei care L-au văzut. Exact opusul Său e Lucifer/Satan, care e descris ca fiind de „cea mai înaltă desăvârșire, ... plin de înțelepciune și desăvârșit în frumusețe” (Ezechiel 28.12). În ciuda frumuseții lui exterioare, Lucifer era întruparea răului și a impietății.

Frumusețea exterioară e trecătoare, dar bărbatul și femeia a căror judecată e afectată de păcat îi acordă o importanță necuvenită. Perspectiva lui Dumnezeu e diferită. „Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” (1 Samuel 16.7) Un viitor soț sau o viitoare soție trebuie să fie creștini autentici născuți din nou, care cresc și se maturizează în credință și care ascultă de Cristos. Doi oameni care au același scop în viață – să-L slăvească pe Cristos în tot ceea ce fac – vor descoperi că atracția lor fizică unul pentru celălalt crește din zi în zi și ține toată viața.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cât de importantă e atracția fizică când cauți un partener de căsnicie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries